© BFM

Werknemers grijpen zelf snel in bij brandje

Bij het bedrijf De Boer in de Metropoolstraat in Schoten is vrijdagochtend een brandje ontstaan.

JaTi, SaRe

Rond 7.50 uur merkte een werknemer op dat in de (openlucht) stockageplaats een pallet vuur had gevat. “De interne EIP-dienst (Eerste Interventie Ploeg) werd onmiddellijk verwittigd en om 7u55 was de brand reeds onder controle”, laat het bedrijf weten.

De brandweer van Schoten kwam nog ter plaatse om na te koelen. Om 8 uur was de situatie volledig onder controle.

“Een pallet met daarop rollen roofing had vuur gevat”, zegt brandweerluitenant Luc Braspenningx. “Dat was vermoedelijk een gevolg van het inpakken met plastic folie die verwarmd werd om goed aan te trekken. Het brandende pallet straalde ook voorwerpen in de omgeving aan, vaten olie en andere pallets.”

De brandweer benadrukt de goede samenwerking met de interventieploeg van het bedrijf. “We oefenen geregeld samen”, aldus Braspenningx. “De interventieploeg had inderdaad al enkele andere pallets weggetrokken en had al deels geblust met brandblusapparaten.”

“Dit jaar werden er maar liefst vier brandoefeningen georganiseerd”, zegt De Boer nog. “De laatste dateert van 26 oktober en werd op poten gezet in samenwerking met de lokale brandweer en politie van Schoten. Dankzij deze oefeningen zijn we in staat om situaties als deze snel en kordaat te counteren.”

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER