Warner Bros overweegt drie nieuwe Potterfilms

Keert Harry Potter na zijn definitieve einde op het witte doek toch terug naar de filmzalen? Als het van filmstudio Warner Bros afhangt wel. Ze bekijken momenteel de mogelijkheid om de filmrechten te verwerven op het populaire toneelstuk “Harry Potter and the Cursed Child”, meldt New York Daily News.
AP2004

"Harry Potter and the cursed child" wordt momenteel gespeeld in Londen. Het tweedelige toneelstuk bouwt verder op de wereld van de Harry Potterromans en toont de tienertovenaar als volwassene. De 175.000 tickets waren in voorverkoop meteen de deur uit. Ook de 250.000 kaartjes die daarna op de markt kwamen, verkochten als zoete broodjes.

Het succes van het nieuwe Potterproduct is ook filmstudio Warner Bros niet ontgaan. Die bekijkt volgens New York Daily News de mogelijkheid om het tweedelige stuk te vertalen naar het witte doek. Warner zou zijn uiterste best doen om de filmrechten te verwerven. Volgens NYDN zou het trouwens gaan om een trilogie, waarvan het eerste deel in 2020 in de zalen zou moeten komen.

Comeback van Radcliffe?

Of de comeback van Harry Potter op het witte doek ook automatisch de comeback van acteur Daniel Radcliffe als leerlingtovenaar betekent, is onduidelijk. Nadat de -voorlopig laatste?- Potterfilm in 2011 uitkwam, liet de 27-jarige Brit verstaan dat hij afstand wou nemen van het personage dat hem wereldberoemd maakte.

Toch zou Warner behoorlijk wat moeite willen doen om Radcliffe te overtuigen weer in de huid te kruipen van Harry. "Voor hen is er maar één man Harry Potter, hoewel Daniel in het verleden gezegd heeft dat hij voor zijn 40e die rol niet meer wil vertolken", aldus de bron in New Yotk Daily News. Na de Potterfilms stortte Radcliffe zich een tijdje op theaterwerk. "Hij hoeft Potter in elk geval niet opnieuw te vertolken voor het geld, of om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Er zal dus behoorlijk wat overtuigingskracht nodig zijn."

Of de andere hoofdrolspelers Emma Watson en Rupert Grint zich opnieuw in de Potterwereld willen storten, is niet geweten.

Meest gelezen