P-Magazine biedt Hilde Van Mieghem excuses aan

© @JauquetD

Mannenwebsite P-Magazine heeft via Twitter excuses aangeboden aan actrice Hilde Van Mieghem, die de verdediging op zich heeft genomen van de vrouwen die klacht hebben ingediend tegen televisiemaker Bart De Pauw voor grensoverschrijdend gedrag.

Een artikel op de website van P-Magazine waarin Hilde Van Mieghem hypocriet gedrag verweten wordt omdat ze het voortouw neemt in de #metoo-discussie terwijl ze vroeger wel in het naaktblad Playboy had geposeerd, deed donderdag heel wat stof deed opwaaien op sociale media.

“De frequentie waarmee ik de na jaren van alcoholmisbruik doorzopen kop van Hilde Van Mieghem door mijn strot geramd krijg in de voorbije dagen (...) begin ikzelf óók stilaan als stalking en grensoverschrijdend te ervaren”, begon de column op P-Magazine, geschreven door Pieter Auwaerts. Daarna beschreef hij hoe de gloriejaren van Van Mieghem volgens hem “al eeuwen gepasseerd zijn” en ze daarom “revanche wil nemen op ‘de mannen’ in het algemeen.”

“Enkel gepost, niet geschreven”

Vrijdag trok P-Magazine op Twitter eerst nog in het verweer. Aan verschillende Twitteraars die hen aanspraken op het artikel liet het voormalig magazine weten dat ze het 'choquerend' artikel niet zelf hebben geschreven maar dat het om een mening gaat van een lezer die ze online hebben geplaatst. “Wij hebben de mening enkel gepost, niet geschreven”, klonk het.

Een uur nadat het voormalige magazine in het defensief ging, wordt de “mening” toch offline gehaald. “Onze welgemeende excuses aan Hilde Van Mieghem”, begint de post. “We zijn over de schreef gegaan (...) We maakten de menselijke fout om een forum te geven aan een Facebook-post waarvan we wisten dat de mening er zwaar over was.” P-Magazine beseft dat “dit niet meer over een scherpe pen gaat maar over het harteloos beledigen van een zeer gerespecteerde vrouw, actrice en moeder.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het artikel werd dan ook offline gehaald omdat “het net hypocriet is van ons dat we dergelijke uitlatingen delen terwijl we aan de lopende band shoots van prachtvrouwen de wereld insturen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen