Woestijnvis tikte Bart De Pauw al op de vingers tijdens opnames ‘Loft’

© Jimmy Kets/RR

Productiehuis Woestijnvis zou Bart De Pauw in 2008 al op de vingers getikt hebben tijdens de opnames van ‘Loft’. De televisiemaker zou op de set een medewerker lastiggevallen en geïntimideerd hebben. Dat meldt De Morgen op basis van verschillende bronnen.

jdb, bpr

Tijdens de opnames van ‘Loft’ in 2008 zou er zich een serieus incident hebben afgespeeld, waarbij De Pauw een medewerkster veelvuldig lastig viel en haar ongepaste boodschappen stuurde. “Wouter Vandenhaute heeft Bart toen samen met zijn vrouw bij hem ontboden”, zeggen twee topfiguren uit de Vlaamse televisiewereld aan De Morgen. Maar die vergadering zou niet het gewenste resultaat opgeleverd hebben. De Pauw zou samen met zijn vrouw boos zijn opgestapt met de melding nooit meer voor Woestijnvis of Vandenhaute te willen werken

© BELGA

Het incident zou volgens verschillende bronnen dan ook een rol gespeeld bij het vertrek van Bart De Pauw bij Woestijnvis.

OVERZICHT (+). Hoe “een boerke uit Wachtebeke” de koning van de zondagavond werdGeen steun van toppers

Het incident op de set van ‘Loft’ zou volgens verschillende bronnen aan De Morgen één van de belangrijke redenen zijn geweest waarom er geen enkele topper, zoals Erik Van Looy of Tom Waes, de afgelopen week steun voor hem heeft uitgesproken. “Bovendien valt niemand steil achterover: door alle verhalen die de voorbije week naar buiten sijpelden, wist men al snel dat de verhalen klopten”, zo klinkt het nog.

Productiehuis Woestijnvis wenste vrijdagavond niet te reageren op het bericht van De Morgen, zo vernam onze redactie.

Grensoverschrijdend gedrag

De VRT besliste vorige week om de samenwerking met Bart De Pauw en zijn productiehuis Koeken Troef! stop te zetten na meerdere getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag. De Pauw maakte de boodschap zelf bekend in een videoboodschap. Enkele dagen later reageerde de televisiemaker via zijn advocaat dat hij “tot inzicht was gekomen”.

Intussen raakte bekend dat Christine Mussche, gekend als advocate in zaken rond pedofilie in de Katholieke Kerk, de vrouwen zal vertegenwoordigen die getuigden over grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw.

© Kets

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen