© RR

‘Mooiste schip ter wereld’ meert opnieuw aan in Antwerpen

Het Italiaanse opleidingsschip Amerigo Vespucci – volgens velen ‘het mooiste schip ter wereld’ – ligt vanaf maandagavond enkele dagen afgemeerd in Antwerpen en zal ook toegankelijk zijn voor het publiek.

PVB

Antwerpen kreeg de voorbije zomermaanden heel wat opleidingsschepen over de vloer. in juli de Amerikaanse State of Maine en in augustus, direct na elkaar, de Japanse Kashima en de Colombiaanse driemaster Gloria.

De Amerigo Vespucci wordt echter als de kers op de taart beschouwd. Het prachtige schip dat al verschillende keren Antwerpen aandeed, werd in 1930 gebouwd voor de (toen koninklijke) Italiaanse marine, twee jaar voor onze intussen reeds lang opgelegde Mercator. De zeilmaster met een hoofdmast die tot 54 meter hoog reikt en liefst 26 zeilen heeft met een totale oppervlakte van 2.824 vierkante meter, zou op de terugweg van Kopenhagen maandagavond rond 21u afmeren aan kaai 20, vlakbij de Suikerrui. Het schip oogt als een 18de eeuwse driemaster maar werd in werkelijk in ijzer gebouwd en perfect gemoderniseerd. Het verlaat Antwerpen donderdagochtend om 8.30u.

Dinsdag en woensdag is het voor het publiek toegankelijk. Dinsdag van 14.30u tot 17.30u en woensdag van 14.30u tot 18.30u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER