Op zoek naar koopjes? Dit weekend is het Black Friday en Cyber Monday

Vrijdag 24 november is het Black Friday. Een Amerikaans fenomeen waarin veel winkels flinke kortingen aanbieden. Black Friday 2016 was in België de drukste online shoppingdag van het jaar. Ook dit jaar worden gelijkaardige cijfers verwacht.

.(spa

Een menigte van duwende en trekkende mensen op zoek naar de goedkoopste producten. Het is een typisch beeld van Black Friday in de Verenigde Staten, de dag voor Thanksgiving. Velen zoeken dan al naar cadeaus voor de feestdagen, maar daar stopt het niet bij. De maandag na Black Friday is het Cyber Monday, de online variant van de kortingsdag. In de Verenigde Staten veroorzaakt Black Friday erg veel chaos in de winkels. Bekijk hierboven een compilatiefilmpje van hoe het eraan toe kan gaan.

© Photo News

Online

Ondertussen is het fenomeen overgewaaid naar Europa en België. Steeds meer winkels en webwinkels bieden op de laatste vrijdag van november sterk afgeprijsde producten aan. Die promoties duren soms tot Cyber Monday. Het is zelfs zo dat in 2016 Black Friday de drukste online shoppingdag van het jaar werd. Dat blijkt uit een onderzoek van Goedkoop.be.

“Black Friday 2016 was een absolute voltreffer voor deelnemende online winkels. Toen stegen bezoekersaantallen met maar liefst 414% tegenover het jaar daarvoor. In 2015 was de groei 46% tegenover 2014. Ook Cyber Monday wordt steeds bekender, de online variant van Black Friday die direct volgt op de maandag erna. De stijging hier is echter veel minder groot”, staat te lezen op Gondola.be. “In 2015 stegen de bezoekersaantallen met 92% en in 2016 met ‘slechts’ 58%”.

2017

Volgens Goedkoop.be zal Black Friday ook dit jaar records breken. Elk jaar typen meer mensen de zoektermen ‘Black Friday’ en ‘Cyber Monday’ in en ze doen het ook telkens vroeger. In 2016 begon die zoektocht in de eerste dagen van november. Dit jaar was dat maar liefst een maand vroeger.

Bekijk hier een lijst van alle deelnemende winkels

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer