REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Gerecht onderzoekt werkomstandigheden Deliveroo

Het gerecht gaat de werkomstandigheden bij maaltijdbezorgbedrijf Deliveroo grondig onderzoeken. De inspectiediensten en de arbeidsauditeur zullen nagaan of de werkomstandigheden en sociale bescherming met de regels stroken, meldt Het Nieuwsblad. 

10 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Dat zijn nu de nieuwe slaven. Schande.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    De moderne slaven.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Nochtans DE toekomst volgens N-VA en open VLD.
  • Hans Plas

    6 jaar geleden
    @DirkVangossum, delivveroo levert het eten aan huis, het is geen taxidienst die jou op hun rug naar het restaurant brengt hè.
  • François Schelfhout

    6 jaar geleden
    Ze kunnen direct bij Ubereats eens langsgaan das ook hetzelfde uitbuitingssysteem :(
  1. "Deliveroo dreigt zijn 1.000 koeriers mee te sleuren in sociale achteruitgang"
    Update

    "Deliveroo dreigt zijn 1.000 koeriers mee te sleuren in sociale achteruit­gang"

    Brussels minister van Economie en Tewerkstelling Didier Gosuin staat negatief tegenover de beslissing van Deliveroo om een einde te stellen aan de huidige arbeidsregeling van een duizendtal koeriers. "Deliveroo zet een duidelijke stap achteruit, die niet anders dan verontrustend kan zijn voor de voorvechters van de collaboratieve economie en het sociale liberalisme", stelt de DéFI-minister in een mededeling. Ook minister van Werk Kris Peeters heeft zijn bedenkingen. Hij heeft de inspectie van de RSZ en van het Toezicht op de Sociale Wetten de opdracht gegeven de nieuwe arbeidsregeling bij Deliveroo tegen het licht te houden.
  2. KIJK. Indrukwekkend: 23-jarige Vlaamse renner kan galopperend paard bij teugels nemen in volle koers

    KIJK. Indrukwek­kend: 23-jarige Vlaamse renner kan galoppe­rend paard bij teugels nemen in volle koers

    Een renner in de Arden Challenge in de provincie Luxemburg heeft een onwaarschijnlijke stunt uitgehaald. Wanneer een paard in volle galop achter het peloton komt aanhollen, probeert Lars Daniels (23) van Antwerp Cycling Team Kontich het dier eigenhandig te stoppen. Hij slaagt erin de teugels vast te nemen en kan het dier zo overhandigen aan de politie. In de volgwagen achter hem zijn ze alvast onder de indruk: “Hij kent er precies wel iets van, die jongen!”.