© Getty Images/iStockphoto

© Toro

thumbnail: null
thumbnail: null

Herfstweer zorgt voor drukste ochtendspits van het jaar

Het herfstweer zorgt voor heel wat miserie op de weg vanochtend. Rond zeven uur gebeurde een ongeval op de E314 ter hoogte van Houthalen-Helchteren, met een lange file tussen Genk-Centrum en Houthalen-Helchteren tot gevolg. Rond acht uur was het zelfs een uur aanschuiven, ondertussen verloopt het verkeer er weer zo goed als normaal. Ook in de rest van het land was het een erg drukke ochtendspits, met meer dan 400 kilometer file.

In Houthalen-Helchteren waren een vrachtwagen, twee bestelwagens en een auto betrokken bij een kleine kettingbotsing. Het ongeval gebeurde iets voorbij de afrit Houthalen in de richting van Lummen. Eén bestuurder raakte daarbij lichtgewond. Door de klap was tijdens de ochtendspits ook één rijstrook versperd, wat voor een lange file zorgde.

(lees verder onder de foto's)

  • De situatie in Limburg op dinsdagochtend om 8u30

Overal aanschuiven

  • De situatie in Vlaanderen op dinsdagochtend om 8u30

Niet alleen op de E314 was het vanochtend lang aanschuiven. Het Verkeerscentrum telde meer dan 400 kilometer file in België. Door een hele reeks kleine ongevallen rond drukke verkeersaders, vooral in Antwerpen en Brussel, slibte de snelwegen snel dicht.

Van Lummen naar Antwerpen is het om tien uur nog meer dan een uur aanshuiven. Ook wie naar Brussel wil, moet geduld hebben. Vanuit Lummen doe je er nog anderhalf uur over. Alle vertragingen vind je op de website van het Vlaams Verkeerscentrum.

  • Duidelijk zichtbaar: het verschil in file ten opzichte van een normale werkdag

Elk jaar

Uitzonderlijk veel file dus, volgens Peter Bruyninckx, de woordvoerder van het Verkeerscentrum. “Maar helaas is dat wel iets dat we elk jaar in deze periode zien in de maanden oktober en november.” De woordvoerder van het Verkeerscentrum wijt de problemen aan het herfstweer. “Het is nat en er is slechte zichtbaarheid: dan is het sowieso moeilijk en vervelend rijden. Neem daar de gewoonlijke drukte en de ongevallen bij en je krijgt heel snel veel files.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer