Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Deze website zegt wanneer u met pensioen kan én hoeveel uw pensioen zal bedragen

GeldZo goed als de hele beroepsactieve bevolking kan voortaan op mypension.be zicht krijgen op hoeveel pensioen hij of zij - eens pensioengerechtigd - zal krijgen. Federaal pensioenenminister Daniel Bacquelaine stelde de geüpdatete site vandaag voor. De minister beklemtoonde wel dat het gaat om een bedrag dat berekend werd op basis van de huidige wetgeving en de loopbaan tot dusver.

86 reacties

  • Diana Moens

    6 jaar geleden
    Droevig. 1245 euro na vollefige loopbaan zonder onderbreking. Waarom een ambtenaar het dubbele betalen? Halveer pensioenen van ambtenaar en geef iedereen hetzelfde leefbaar pensioen. Probleem is opgelost.
  • Vera Clinckers

    6 jaar geleden
    Wat met mij? Ik ben verplicht op pensioen gezet omdat ik, met hun woorden ''niet goed genoeg was voor de arbeidsmarkt''. Ik mag niet meer werken. Wil het wel maar als invalide (benen), is het 100% onmogelijk om een job te vinden. Ik krijg geen invalide pensioen maar een een ''normaal'' pensioen. Maar ik krijg geen vakantie geld zoals anderen omdat ik geen 65 ben. Als je niet meer mag werken?????
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Jacques ik ken zelfstandigen die rond de 1600 euro/maand pensioen ontvangen en minder appartementen hebben en altijd sober hebben geleefd nooit exotische vakantie of een dikke bak hebben gehad. Zo een slecht pensioen is die 1600 euro ook weer niet maar als je altijd "niet veel verdiend" heb tijdens je loopbaan dan is 1100 euro/maand nog veel teveel!
  • Rudi Vangeel

    6 jaar geleden
    Klein verschil niet vergeten : op hoeveel aangegeven belastbaar loon zijn de pensioenbijdragen van de zelfstandige al die jaren berekend en betaald ?
  • jacques bridelance

    6 jaar geleden
    krommentak .. ik ben geen ambtenaar ...maar heb mensen in mijn vriendenkring die belastingskontroleur waren en die verschillende examens hebben meegedaan en nu tss de 2200 en 2500 euro per maand hebben ....en ik als kleine zelfstandige heb 1100 euro per maand....je mag komen kijken..