Google Maps, RV
Volledig scherm
© Google Maps, RV

School introduceert “onveilige plek, waar je zo racistisch, seksistisch en xenofoob kan zijn als je wil”

Buitenland“Een remedie tegen het vergif van politieke correctheid”: zo noemt een Britse school uit Canterbury de nieuwe “onveilige ruimte” die ze gisteren introduceerde voor haar laatstejaars van het middelbaar. Dat stuit echter op stevig protest bij enkele jongeren. “Het is een plek waar je zo racistisch, seksistisch en xenofoob kan zijn als je wil”, aldus leerlinge Sarah Cundy (18).

14 reacties

  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Het is blijkbaar in om zich oncomfortabel te voelen omdat "men" denkt dat ... Ik voel mij oncomfortabel omdat ik de vriendin van mijn vriendin gisteravond heb begroet met een handdruk. Ik wilde namelijk niet dat ze zich oncomfortabel zou voelen bij de gebruikelijke drie kussen.
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    Wat is er mis met (politieke) correctheid ? Als iedereen correct zou zijn waren er een pak minder problemen in deze wereld. Dat dit in twijfel wordt getrokken speelt in de zaak van fraudeurs en criminelen.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Niet de juiste aanpak, maar het politieke over correcte denken zorgt ervoor dat binnenkort de Sint en zwarte pieten wordt afgeschaft, dat stripverhalen verboden worden omdat negers er dikke lippen in hebben, en dat moslim haatpredikanten overal hier hun zegje mogen doen. Een middenweg dringt zich op maar politici houden niet van een open debat.
  • Carl Op de Beeck

    6 jaar geleden
    De Brexit is nog niet echt ingezet en GB verliest nu al een deel van zijn beschaving.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Als iedreen hier eerlijk op reageert vind dit ik een nuttig experiment. Gaan we eindelijk eens echt weten wat iedereen van iedereen denkt. Ben benieuwd.