Arbeider overleeft als bij wonder schok van 11.000 volt

© ssj

© ssj

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een 44-jarige arbeider heeft dinsdagochtend bij werken op de site van het FeliXart Museum in Drogenbos een stroomkabel van 11.000 volt geraakt. De veertiger uit Denderhoutem klaagde over pijn in de hartstreek maar stelt het goed.

Jelle Schepers

Een 44-jarige man uit het Oost-Vlaamse Denderhoutem heeft dinsdag enorm veel geluk had dat hij een arbeidsongeval nog kan navertellen. Samen met zijn collega's was de veertiger al vroeg aan de slag op de site van het FeliXart Museum in de Kuikenstraat in Drogenbos. Een elektriciteitscabine die voor het gebouw staat en eigendom is van het museum, wordt er momenteel verplaatst om zo de parking wat ruimer te maken.

Bij het uitbreken van beton rond die cabine, liep het echter mis. Iets voor 8 uur raakte de man met een elektrische drilboor een kabel van het middenspanningsnet, met een hevige schok tot gevolg. “De dallen rond de cabine hadden we verwijderd, maar daaronder bevond er zich nog een laag beton. Mijn collega moest die beton uitbreken, maar hij raakte een van de twee kabels. Hij verloor het bewustzijn niet, maar klaagde wel over pijn aan de hartstreek. Hij was er niet goed van, logisch als je zoveel stroom door je lichaam krijgt", zegt een collega van de man.

Nacht in observatie

De hulpdiensten werden opgeroepen. Het slachtoffer is overgebracht naar het Sint-Elisabethziekenhuis in Ukkel. "Gelukkig stelt hij het goed, al zal hij wel nog een nacht in observatie moeten blijven”, zegt de collega.

De politie stelde een proces-verbaal op, en de zaak zal onderzocht worden door de arbeidsauditeur. Ook een medewerker van het Toezicht op het Welzijn op het Werk - een dienst van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg - kwam ter plaatse een kijkje nemen. Uiteindelijk konden de werkzaamheden hervatten. Er werd een stroomgroep geleverd om het museum, dat gisteren sowieso gesloten was, van elektriciteit te voorzien.

Door het incident was er ook korte tijd een stroompanne in de buurt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen