© BELGA

Belgische atleten doen in Luik vertrouwen op voor Olympische Spelen

Vier Belgische atleten met een ticket voor de Olympische Spelen hebben woensdagavond op de internationale atletiekmeeting van de provincie Luik vertrouwen opgedaan voor Rio. Michaël Bultheel, Cynthia Bolingo, Anne Zagré en Nafissatou Thiam gaven het beste van zichzelf in het stadion van Naimette-Xhovémont.

Zevenkampster Thiam, op het voorbije EK in Amsterdam vierde in het hoogspringen, trad in Luik aan in het verspringen. Daarin eindigde ze op de tweede plaats met een sprong van 6m39. De overwinning ging naar de Oekraïense Maryna Bekh (6m56).

Thiam was tevreden met haar prestatie, al had ze wel op een verdere sprong gehoopt. “Ik ben vooral blij met de regelmaat van mijn sprongen (6m39, 6m37, 6m27, 6m33)”, stelde ze. Haar persoonlijk record is 6m43.

Zagré (RCB) won de 100 meter horden in 13.15. In Amsterdam werd ze vijfde in de finale. “Ik kan niet blijven stilstaan bij mijn prestatie op het EK. Ik kijk vooruit, naar de Spelen in Rio”, aldus Zagré. “Hier in Luik was mijn wedstrijd niet erg goed. De chrono ontgoochelt me. Bij de opwarming verwachtte ik een scherpere tijd. Het was behoorlijk fris.”

Bultheel (FLAC) werd tweede op de 400 meter horden in 50.23, achter de Cubaan Omar Cisneros (49.66).

Bolingo (CABW), die in Rio op de 200 meter aantreddt, realiseerde de derde tijd (11.88) op de 100 meter.

In het polsstokspringen was het uitkijken naar wereldkampioen Shawnacy Barber. De 22-jarige Canadese sensatie schaarde zich in januari bij een select gezelschap dat over 6 meter raakte. In Luik sprong hij bij zijn derde poging over 5m60, waarna hij drie keer faalde op 5m70.

Rolstoelsprintster Marieke Vervoort tot slot domineerde op de 100 en 400 meter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer