© BERT DE DEKEN

Messteek in hart van echtgenote (34): dader riskeert 18 jaar cel voor doodslag

De 35-jarige Sven V.R. uit Herentals stond woensdag voor de correctionele rechtbank in Turnhout terecht voor de moord op zijn echtgenote Melissa Mauriën (34) in Noorderwijk. Hij stak zijn vrouw op 4 juni 2016 neer met enkele messteken. Het openbaar ministerie vordert achttien jaar cel voor doodslag.

Het koppel was in 2007 getrouwd en had op het moment van de feiten een dochtertje van 3 jaar. Zij was volgens nabestaanden getuige van de moord op haar moeder.

© rr

Relatieproblemen lagen aan de basis van de dodelijke steekpartij. Melissa had op 4 juni 2016 tegen haar echtgenoot verteld dat ze wilde scheiden. Hij gaf haar daarop een pak slaag, probeerde haar te wurgen en nam uiteindelijk een mes om haar te doden. Na de feiten vluchtte Sven V.R. met hun dochtertje naar familie in Wallonië, maar daar kon hij opgepakt worden door de politie.

De rechtszaak werd in september ingeleid. De nabestaanden van Melissa Mauriën probeerden de rechtbank toen te overtuigen om een getuige op te roepen tijdens het proces. Zij zou meer kunnen vertellen over eerdere geweldplegingen door Sven V.R. op een vroegere vriendin. De rechtbank ging niet in op dat verzoek omdat die verklaring al deel uitmaakt van het dossier.

Het openbaar ministerie zag woensdag geen moord in de messteek die Melissa door haar hart kreeg. V.R. riskeert voor doodslag achttien jaar cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER