Volhouden, pendelaars: werken aan Gent-Sint-Pieters duren nóg twee jaar langer

© fvv

Slecht nieuws voor trein­reizigers: de hinder aan station Gent-Sint-Pieters zal nog langer duren dan gedacht. De einddatum van de werken is nog maar eens opgeschoven, van 2024 naar 2026. “Werken van dergelijke omvang laten zich nu eenmaal niet eenvoudig plannen”, zegt Gisèle Rogiest, woordvoerster van Project Gent-Sint-Pieters.

Annelies Rutten

2025. Dat is de nieuwe datum waarop perron 1, het laatste te renoveren perron, klaar zou moeten zijn. Nog een jaar later, in 2026, zouden de “resterende kleinere werkzaamheden” aan het station afgerond moeten zijn. En meteen ook het hele project Station Gent-Sint-Pieters.

De nieuwe data staan in het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot (MR) op een schriftelijke vraag van PVDA-­ Kamerlid Marco Van Hees. Alweer twee jaar langer dus dan de vorige vooropgestelde einddatum, 2024. En dat was al negen jaar later dan de initieel geplande datum, 2015. “Vandaag blijkt dat de werken nog maar eens vertraging oplopen en in totaliteit dus meer dan twintig jaar zullen duren”, zegt Gents PVDA-voorzitter Tom De Meester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen