EPA
Volledig scherm
© EPA

Nederlandse krant pleit voor 'Sinterklaasbestand': "Nu even niet"

PIETENDISCUSSIEDe Nederlandse krant AD roept samen met een groot aantal Bekende Nederlanders op tot een sinterklaasbestand. De krant wil, zo lang Sinterklaas in het land is, geen discussie over het feest.

22 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Greta Van de Vyver: Zwarte Piet was wel dégelijk een vrijgekochte Moorse slaaf, hoor, vandaar ook zijn Moorse pagepakje en de oorringen. Het "zwart door het roet van de schouw"-verhaaltje dateert van later. Zelf heb ik, eind jaren '60-begin jaren '70, ook nog het "slaaf"-verhaaltje gehoord, zowel thuis als bij de nonnen.
  • Edgard Moens

    6 jaar geleden
    Vandaar Sinterklaas, morgen misschien Kerstmis , overmorgen...niks meer
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Het is ramadan en niet ramadam... En moslims hebben deze discussie in NL niet opgestart, het zijn Surinamers die tegen zijn! Kinderen geven er trouwens niet om dat het roetveegpieten zijn in propere kleren. Maar goed de discussie kan gesloten worden want het compromis is bereikt...
  • Liliane Kevelaerts

    6 jaar geleden
    Schande hoe deze minderheidsgroep dit kinderfeest niet gunnen en onze traditie wil afpakken. Zwarte piet is de helper van de Sint en ziet zwart door het roet van de schouw, is altijd al zo geweest en moet altijd zo blijven. En aan de sukkels die de kinderen dit misgunnen zeg ik: ga ergens anders mekkeren en stop met achter alles wat te zoeken dat er niet is.
  • Greta Van de Vyver

    6 jaar geleden
    Zwarte Piet moet gewoon blijven, geen discussie daar over. Hij is helemaal geen slaaf van Sinterklaas. Is dat uitgevonden door hangmatters? Zijn dan al de werknemers "slaaf" van hun baas?