Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Het inhaalverbod voor vrachtwagens: hoe zit het nu juist?

Een van de vragen uit onze verkeersquiz die het meeste discussie opleverde, was wellicht die over het bord dat het inhaalverbod voor vrachtwagens opheft. Dat inhaalverbod is dan ook een van de meest ingewikkelde verkeersregels en verkeersveiligheidsinstituut Vias krijgt er dan ook vaak vragen over. 

96 reacties

  • Patrick Cramm

    5 jaar geleden
    En wat met het inhaalverbod tussen 19-6u? Blijkbaar bestaan daar nog geen domme camera’s voor. Het moet blijkbaar eerst regenen om slim genoeg te worden.
  • Luc Deboosere

    6 jaar geleden
    Er is in de verste verte nog geen sprake van een Europese unie!
  • Philip Apers

    6 jaar geleden
    Het is elke keer hetzelfde als het regent ze maken misbruik van hun grootte. Ze zouden beter cameras plaatsen, die vanaf ze een inhaalmaneuvre doen onmiddellijk flitsen. Dan weten ze ineens dat het niet mag bij regenval.
  • geert dooms

    6 jaar geleden
    Als er een vrachtwagen voor je rijd aan 70 km per uur . Erachter blijven ? File creëert ! Alle vrachtwagens aan 70 km per uur ?
  • Paul Dirks

    6 jaar geleden
    Toch gek dat de meeste Belgische chauffeurs zelf de regels niet kunnen. Want het zijn hoofdzakelijk Belgen die het inhaal verbod negeren. Gewoon luxe auto's ook begrenzen op 90km/h. Wordt het een stuk veiliger van