► Een Bosnische Serviër voor een portret van Mladic. 'Hebben alle gestorven Serviërs zichzelf vermoord?', klinkt het verontwaardigd.
Volledig scherm
PREMIUM
► Een Bosnische Serviër voor een portret van Mladic. 'Hebben alle gestorven Serviërs zichzelf vermoord?', klinkt het verontwaardigd. © AFP

Deze Serven blijven achter Mladic staan: "Zonder hem waren we afgeslacht. Hij is onze beschermengel"

"Levenslang", schudt Dragovana Novakovic (52) haar hoofd. "Hoe kan het zo zijn dat juist Ratko Mladic, die ons beschermde tegen een afslachting, nu levenslang krijgt?"

10 reacties

  • Karel Jansens

    6 jaar geleden
    Ik wens jullie het zelfde toe.. wie aanvalt is de agressor !? Serviers hebben aangevallen.. stom me deze propaganda aub. Als een soldaat een soldaat doodt dan is dat oorlog, als soldaten mannen en vrouwen ukt huis komen halen en in concentratie kampen steken wat de serviers gedaan hebben en dan martelen en slachten wat de serviers gedaan hebben bij de bosniers dan is dat genocide.
  • chantal vanlaere

    6 jaar geleden
    Ja, de winnaars schrijven geschiedenis,en het verhaal van slachtingen horen we nu toch ook over de zelfde religie, maar het is in hun eigen wereld dus geen overdreven drama
  • Roger Wellens

    6 jaar geleden
    De winnaars worden bejubeld, de verliezers afgemaakt, zo is het steeds geweest.
  • wil baken

    6 jaar geleden
    Ze hebben gelijk , de moslims mogen wel slachten.... De les is duidelijk, als de Marokanen dit hier morgen uitroepen tot hun grondgebied moeten wie zitten en zwijgen....vluchten zeker want als je vecht moet je levenslang in de bak. De partijdigheid daar is nooit serieus geweest, men heeft op een gegeven moment extreem partij getrokken.
  • Lucas Theophiel

    6 jaar geleden
    Wel spijtig dat de andere kant niet gehoord word ? Of waren dat alleen brave jongens ???