Bart De Wever beantwoordt 10 meest gegoogelde vragen over zichzelf. Vraag 1: hoeveel verdient hij?

© Q Music.

Na Jani Kazaltzis beantwoordt Antwerps burgemeester en partijvoorzitter van de N-VA Bart De Wever de 10 meest gegoogelde vragen over zichzelf in een nieuwe podcast van Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe. Het duo ging langs op zijn kantoor voor een uitgebreide babbel.

Praten over iemands loon is een taboe, maar over het loon van Bart De Wever wordt duidelijk wel veel gegoogeld. Maarten en Dorothee vragen het hem dan ook en zij kregen ook een duidelijk antwoord. “Ik heb 17 publieke mandaten waarvan er 4 bezoldigd zijn”, vertelt De Wever. “In mijn geval verdien ik anderhalve keer een parlementaire wedde, omdat mijn wedde begrensd is. Ik krijg dus niet én mijn burgemeestersloon én een parlementair loon. In totaal verdien ik iets van een 7.000 euro netto per maand.

“Fair loon”

Volgens De Wever is dat niet buitensporig. “En nu ga ik iets heel gevaarlijks zeggen: voor de verantwoordelijkheden die ik opneem en het leven dat ik leid, is dit een zeer goed maar fair loon.”

Volgens De Wever verdienen politici ook niet per definitie te veel geld: “Zijn er te veel politici? Zou het met minder kunnen? En zou het hier en daar wat soberder kunnen? Dat denk ik wel. Maar een behoorlijke beloning is belangrijk, want anders wordt het venster naar corruptie opengedaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen