Annette Poitras is een professionele 'dogwalker' of hondenuitlaatster.
Volledig scherm
Annette Poitras is een professionele 'dogwalker' of hondenuitlaatster. © Coquitlam Search and Rescue

Gewonde Canadese vrouw overleeft drie dagen in wildernis dankzij honden

Een Canadese vrouw, die voor haar beroep honden uitlaat, is levend en wel teruggevonden nadat ze drie dagen in de koude, natte wildernis doorbracht. Annette Poitras had zich tijdens een wandeling bezeerd en was haar telefoon kwijtgeraakt. Haar drie trouwe viervoeters weken geen seconde van haar zijde. 

6 reacties

  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Hiermee bedoelen ze emotionele steun. Hoeveel mensen krijgen rillingen van bepaalde emotionele situaties en hoeveel mensen wenen of krijgen 10 keer tranen in de ogen tijdens het kijken van een film! Beweren dat dieren of honden meer empathie gevoelens hebben betwijfel ik sterk!
  • walter mertens

    6 jaar geleden
    Raar. 1 gewonde rib . en dan kon ze niet stappen of wat .
  • philippe vander haeghen

    6 jaar geleden
    Waar gaat die eigenlijk wandelen met de honden?
  • Jan TVL

    6 jaar geleden
    Wanneer je goed bent voor je hond en hem graag ziet dan zou je er versteld van staan hoeveel trouwe liefde en steun je er voor altijd terug krijgt. De term hondstrouw is er immers niet voor niets. Onze hond heeft ons al heel vaak bescherming en steun gegeven bij ziekte , herstel na operatie of wanneer we het moeilijk hadden. Hun empathisch vermogen reikt immers veel verder dan dat van de mens en maakt juist daardoor vaak mensen ook een stuk socialer.
  • Lee Connect

    6 jaar geleden
    ‘Vrouw overleeft dankzij honden’. Uit het artikel valt niet af te leiden hoe de honden hebben bijgedragen aan de redding. Als ze met haar cavia’s was gaan wandelen was dat waarschijnlijk ook gebeurd.