Zeker 305 mensen zijn gedood, onder hen ook 27 kinderen.
Volledig scherm
Zeker 305 mensen zijn gedood, onder hen ook 27 kinderen. © AFP

Dodental bloedige aanslag Egypte stijgt naar 305, leger start met offensief om "alle medeplichtigen te elimineren"

Het dodental van de bloedige aanslag gisteren in een moskee in de Sinaï is opgelopen naar 305. Zeker 128 anderen zijn gewond. Ondertussen is het Egyptische leger begonnen met een offensief tegen terroristen op het schiereiland. Volgens de openbare aanklagers zit IS achter de aanslag.

23 reacties

  • eddy inghels

    6 jaar geleden
    je suis egypte
  • Wivina Renier

    6 jaar geleden
    Inderdaad Saida is heel verschrikkelijk en iedereen zal dat beamen en zich triestig voelen. Een zieke, wrede en waanzinnige wereld en het houdt blijkbaar niet op het verergert alleen maar.
  • luc baken

    6 jaar geleden
    ik denk dat vranckx geradicaliseerd is , tijd voor een spoeling
  • saida chammam

    6 jaar geleden
    Verschrikkelijk wat die mensen hebben mee gemaakt. Dit moet echt dringend stoppen! Al die onschuldige doden in gans de wereld! Wij, mensheid roeien onszelf uit....
  • Wivina Renier

    6 jaar geleden
    @Karel van Geel. Inderdaad Rudi Vranckx is bijlange niet meer de openhartige eerlijke Rudi. Ik denk dat hij op een ander postje uit hij wordt ook al een dagje ouder. Dus moet hij toch iemand naar de mond spreken. De enige juiste reportage die ik ooit te zien kreeg is die van Jamie Roberts een amerikaan die maanden in Syrië geweest is om soennieten sjiieten en Alevieten te ondervragen. reportage gegeven op canvas op 8 juni, prachtig en eerlijk.