Links Maddie, rechts studente Harriet Brookes.
Volledig scherm
Links Maddie, rechts studente Harriet Brookes. © EPA/Facebook

Studente zegt dat ze Maddie McCann zou kunnen zijn en iedereen ziet meteen complot

BuitenlandHet begon eigenlijk als grap, toen de Britse studente Harriet Brookes in een groepchat met vrienden vertelde dat ze wel eens Maddie McCann kon zijn omdat ze net als het vermiste meisje een bruine vlek op haar oog en been heeft. Een vriendin postte de conversatie op Twitter en daar ging die meteen viraal. Ze werd al meer dan 100.000 keer gedeeld en gaf aanleiding tot de wildste complottheorieën.

23 reacties

  • Laura Van der Bruggen

    5 jaar geleden
    het vlekje op haar oog zit aan haar linker oog, bij madeleine aan haar rechter oog...
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Voor iemand uit te maken voor dom wicht met te weinig hersenen is het misschien aangeraden het artikel *grondig* te lezen om te weten hoe de vork aan de steel zit. Als de ouders de pers trouwens zelf niet op een ziekelijke manier zouden opzoeken zou dit allemaal zo geen heisa veroorzaken.
  • Bart Werbrouck

    6 jaar geleden
    Nu hebben we een idee hoe Maddy er zou kunnen uitzien. Maar naar alle waarschijnlijkheid leeft het meisje niet meer. Hoe erg. Het oog is duidelijk dat niet van Maddy. Als we Maddy toch ooit terugvinden zal het oog wel duidelijkheid geven wie ze is. Een oog is uniek. Denk aan optical iris recognition.
  • Ingrid Charlier

    6 jaar geleden
    Dat domme wicht heeft haar moment van glorie nu wel gehad. Jammer dat ze te weinig hersenen heeft om te beseffen wat ze die ouders daarmee aandoet.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Blijkbaar heeft niemand behalve Nina het artikel ook echt gelezen. :(