Vrouw komt heelhuids uit wagen na botsing met trein in Londerzeel

De botsing tussen een trein en een auto zondagochtend in Londerzeel kwam er doordat een auto zich had klemgereden op de sporen. De bestuurster, een oudere dame, zat in de auto op het ogenblik van de botsing, maar bleef als bij wonder ongedeerd. Dat is vernomen bij burgemeester Nadia Sminate (N-VA) van Londerzeel.

lbo

Het treinverkeer op deze spoorlijn Mechelen-Kortrijk was tussen Londerzeel en Mechelen een tijdlang onderbroken. Rond 8.30 uur was een eerste spoor weer beschikbaar. Vanaf 9.45 uur konden de treinen weer over beide sporen.

De vrouw wilde rond 7.00 uur de straat vlak voor de overweg inslaan, maar reed te ver en belandde op de sporen, vertelt Sminate. Toen ze rechtsomkeer wilde maken, kwam de auto op de overweg vast te zitten. De bestuurster stapte uit en probeerde de wagen van de sporen te halen, maar dat lukte niet. Ze kroop terug achter het stuur, maar toen kwam de trein net aan. Een botsing was onvermijdelijk.

"De vrouw heeft zeer veel geluk gehad dat de trein de auto enkel zijdelings aan de voorkant geraakt heeft. De auto werd weggeslingerd waardoor ze ongedeerd bleef", aldus de burgemeester. De machinist van de trein, die het obstakel van ver zag, heeft volgens haar nog kunnen afremmen.

Bij het ongeval vielen er geen gewonden. De vrouw werd omwille van de opgelopen psychologische schok uit voorzorg wel een ziekenhuis gevoerd voor controle. Ook de vijf treinreizigers en de machinist bleven ongedeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER