© Kris Van Exel

Tom Meeuws (sp.a) stapt uit consultancybedrijf: “Probleem zal zich niet meer stellen”

Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws stapt uit het consultancybedrijf EV Consult. Dat bevestigt zijn woordvoerster. Zo moet hij zelf niet meer lobbyen met de vastgoedsector.

inke

Hij zal al zijn consultancy-opdrachten voor het Nederlandse EV Consult nu stopzetten, waardoor er geen contacten meer moeten zijn met de vastgoedsector. “Het probleem zal zich niet meer stellen”, zegt zijn woordvoerster in De Tijd. Meeuws richtte zelf de Belgische poot van EV Consult op. Meeuws zou “een paar weken geleden al” beslist hebben om zijn consultancy-activiteit af te bouwen, “om meer tijd te hebben voor de politiek”.

Tom Meeuws had vrijdag zwaar uitgehaald naar Bart De Wever met uitspraken als “Wie in Antwerpen de stedenbouwkundige voorschriften aan zijn laars wil lappen, klopt maar beter aan bij het stadsbestuur”. De Wever had het later die dag, zonder Meeuws bij naam te noemen, over “iemand die bewust liegt” en “insinuaties en intentieprocessen”.

Het Nieuwsblad schreef het afgelopen weekend dat ook “Meeuws nauwe banden onderhoudt met de Antwerpse bouwsector”. Vanuit zijn job als consultant zou hij onder meer al eens met Land Invest-lobbyist Erik Van der Paal getafeld hebben.

LEES OOK. Van Besien vraagt duidelijkheid van Meeuws: “Integriteit is essentieel”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER vastgoedrel