Ben Deboeck van de Europese Commissie.
Volledig scherm
Ben Deboeck van de Europese Commissie. © Photo News

Europese Commissie licht begrotingswaarschuwing toe in Kamer

BegrotingDe Europese Commissie heeft vandaag in de commissie Financiën en Begroting van de Kamer tekst en uitleg gegeven bij de waarschuwing die ze aan de Belgische regering heeft gegeven over de ontwerpbegroting voor volgend jaar. Expert Ben Deboeck van de Europese Commissie kwam er onder meer terug op de economische groeivoorspellingen die de regering hanteerde. 

6 reacties

  • Georges Vande Velde

    6 jaar geleden
    Dieven zullen nooit genoeg hebben. Als er duizend in kas is gaan ze 2000 uitgeven en zeggen dat er te kort is. Wij zitten nog in het eerste leerjaar lager onderwijs. En wij “moeten” daarvoor stemmen !
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Maar meneer ik heb De Wever twee weken geleden op TV nog horen verklaren hoe goed se toch wbezig zijn sinds zij aan de macht zijn. Wat hij vergeet te vertellen is dat hij de staatsschuld met 11% heeft laten stijgen of met 60 miljard euro. De leugenaars en dan zijn er nog mensen die menen deze regering met nva op kop te moeten verdedigen.
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    De vertegenwoordiger van de Commissie herinnerde eraan dat België de staatsschuld elk jaar met ongeveer 2 procent zou moeten afbouwen. Deze regering heeft de federale staatsschuld laten oplopen van 380 miljard euro eind oktober 2014 tot 436 miljard euro vandaag. En dan vinden ze nog dat ze goed bezig zijn.
  • Herman Janssens

    6 jaar geleden
    Europa zegt dus dat er nog meer structureel moet bespaard worden. Wat vinden de watermeloenen en co daarvan?
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Eerste vereiste,al de gecreëerde regeringen afschaffen .