© VIER

Barbara Sarafian doet gênante bekentenis over nachtelijke ontmoeting met Erik Van Looy

De ijzersterke Thibault Christiaensen en Groen-politicus Kristof Calvo krijgen maandag het gezelschap van actrice Barbara Sarafian in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Het lijdt geen twijfel dat ze haar mannetje wel zal staan tussen haar tegenstanders.

nadb

Wie is de nieuwkomer?

De eerste nieuwkomer van deze week is actrice Barbara Sarafian. Zij neemt plaats naast Groen-politicus Kristof Calvo en vertrouwd gezicht Thibault Christiaensen.

“Ik denk niet dat ik ‘De Slimste Mens’ kan worden, nee”, geeft ze eerlijk toe. “Ik weet eigenlijk niet zo veel. De meeste mensen hebben nochtans het gevoel bij mij dat er meer in zit. En ik merk hier toch een zekere verbetenheid en scherpte bij de andere kandidaten.”

Wie zit er in de jury?

In de jury: Bart Cannaerts en Sven De Leijer. Zij zijn alvast blij met de komst van Barbara Sarafian. Ze hebben zelfs meteen een schitterend ‘doe-lied’ voor haar klaar.

“Ik weet trouwens dat jij een ongelooflijk intelligente vrouw bent”, voegt Sven er nog aan toe. “Want heb jij ooit al eens meegedaan in een film van Erik Van Looy? Nee he?! Dat is slim dat je dat weigert!”

Welke bekentenis hadden we niet zien aankomen?

Barbara Sarafian heeft het ooit aan de stok gekregen met de politie omdat ze aan het bellen was achter het stuur. De discussie mondde uiteindelijk zelfs uit in razernij.

“Uit woede ben ik gewoon claxonnerend en bumperklevend achter die combi blijven rijden”, geeft Sarafian toe. “Tot mijn claxon helemaal is leeggelopen. Die boete heb ik trouwens nooit gekregen. En nadien ben ik gekalmeerd.”

En Barbara bracht in de aflevering nog een bekentenis: zo houdt ze erg van vrijscènes en heeft ze dan geregeld de slappe lach. Met de nadruk op slap.

Nu we toch bezig zijn: Barbara heeft ooit aan Erik gevraagd of ze geen rol mocht hebben in één van zijn films. Niet via sms, niet via de telefoon, maar in de donkere, Gentse club Soixante-Neuf. Om 3 uur ’s ochtends. Erik gebaart van krommenaas.

Wat was de flauwste mop?

Daarop volgt meteen de flauwste mop van de aflevering. Erik Van Looy krijgt de ‘eer’:

“Sven, als jij met de auto rijdt, kom jij dan eigenlijk wel met je hoofd boven het stuur?”

Ook dat nog

Tijdens de ronde ‘Open Deur’ heeft Thibault Christiaensen iets minder geluk met zijn vraag. Hij heeft namelijk niet onmiddellijk een idee wie (voormalig politicus, red.) Willy Claes is. Hij verwart hem duidelijk met Willy Naessens. “Is dat die uit ‘The Sky is the Limit’”, was zijn antwoord.

Wie mag er zich voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld noemen?

Hoewel ze er zelf weinig vertrouwen in had, is het Barbara Sarafian die zich mag kronen tot ‘De Slimste Mens ter Wereld’ voor één dag. Ze kan 358 seconden bijeensprokkelen.

Kristof Calvo volgt op een tweede plaats met 253 seconden en Thibault Christiaensen moet met 216 seconden opnieuw naar het finalespel.

© VIER

Hoe verliep de finale?

En die finale is weer razend spannend. Het ziet er even naar uit dat de sterke Thibault Christiaensen het opnieuw gaat halen, maar dan zegt hij op een zeer ongelukkig moment ‘stop’.

Kristof Calvo heeft dan slechts twee antwoorden nodig om hem naar huis te sturen. Jammer, maar gelukkig is hij wel verzekerd van een plaats in de finaleweek.

Wie zien we morgen?

Barbara Sarafian en Kristof Calvo nemen het dinsdag op tegen presentator van ‘De Zevende Dag’ Xavier Taveirne.

© VIER

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER