© Facebook

Hele ochtend verkeersellende in Rupelstreek

Het was dinsdagochtend kommer en kwel op de weg in de Rupelstreek. In Boom gebeurden twee ongevallen, in Niel belandde een boom op de rijbaan en door een defecte trein bleven twee overwegen gesloten. Daarnaast was het ook aanschuiven op de A12 tussen Boom en Wilrijk.

Theo Derkinderen

Het eerste ongeval gebeurde op de aansluiting van de Antwerpsestraat met Frans De Schutterlaan in Boom. “Een vrachtwagen moest er uitwijken voor een personenwagen, kwam naast de rijbaan terecht en belandde tegen de verkeerslichten. Bij het ongeval raakte niemand gewond”, zegt Joris Van Camp van politiezone Rupel.

Door het voorval was er wel lange tijd één rijstrook afgesloten richting Ruisbroek. Dat zorgde voor file. Ook op de afrit Boom van de A12 was het daardoor aanschuiven geblazen.

Nog in de ochtendspits gebeurde er een aanrijding tussen twee auto’s aan het Conscienceplein in Boom. Bij die klap raakte een twintigjarige vrouw uit Boom lichtgewond.

Na de ongevallen in Boom was Niel aan de beurt. In de Wirixstraat belandde een boom op de rijbaan. Die werd door de brandweer opgeruimd. “Luttele ogenblikken later kregen we dan weer af te rekenen met een defecte trein op spoorlijn 52 tussen Puurs en Roosendaal. De trein bleef stilstaan tussen de Matenstraat en de Bareelstraat. Daardoor bleven die twee spooroverwegen een tijdlang gesloten. Voor het verkeer zat er niets anders op dan om te rijden via de Landbouwstraat in Niel of via Hemiksem”, aldus nog Van Camp.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER