Ook hier wordt het een makkie om parkeerboetes te vermijden

© if

Na succesvolle lanceringen in Brussel en Antwerpen, krijgt nu ook Leuven een mobiele applicatie die helpt om parkeerboetes te vermijden.

Hannelore Smitz

Een waarschuwing krijgen wanneer er een controleur in de buurt van je wagen is? Het kan vanaf nu in Leuven dankzij de mobiele applicatie cPark. Dat is een uitermate handig hulpmiddel bij het parkeren. Op de applicatie worden alle parkeerzones weergegeven op een kaart, met daarbij informatie over of je er je parkeerschijf moet leggen, gratis kan parkeren of moet betalen. Eens je je dan ergens geparkeerd hebt, geeft cPark ook het risico aan op controle door een parkeerwachter op de plaats waar je geparkeerd staat op ieder moment van de dag. De app verwittigt je wanneer een controleur in de buurt wordt gemeld, of wanneer je parkeertijd is afgelopen.

50.000 gebruikers

“Na onze lancering in Antwerpen waren we 72 uur lang de meest gedownloade applicatie in België, vóór Facebook, WhatsApp én Instagram”, zegt Hadrien Crespin, oprichter van cPark, enthousiast. “Amper twee maanden na zijn lancering, hebben we al meer dan 50.000 gebruikers. Dat is heel bemoedigend.” Leuven kon dan ook niet uitblijven, en ook Gent, Luik en Charleroi worden toegevoegd. De applicatie is daarmee beschikbaar voor meer dan twee miljoen Belgen. “Tegen het einde van 2017 willen we in 10 nieuwe steden beschikbaar zijn. En begin 2018 zullen we onze app testen in Parijs en andere grote Europese steden.”

“Het belangrijkste is dat het werkt als een community”, klinkt het. “Dankzij de gebruikers kan de app de risico's op controle berekenen. Als gebruiker kan je dus een controle of boete melden, zodat dit anderen niet overkomt. Momenteel gebruiken dagelijks 2.500 mensen de app en krijgen we zo'n 500 meldingen. Hoe meer mensen meldingen sturen, hoe nauwkeuriger onze informatie over de controles wordt. In de afgelopen twee maanden stuurde de applicatie al 20.000 real time controlewaarschuwingen naar zijn gebruikers, wat hielp om enkele duizenden boetes in Brussel en Antwerpen te vermijden.” Door het enorme succes, zoekt cPark momenteel ook tien mensen om hun nu vijfkoppige team te versterken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus