Nederlander hackt Belgisch bedrijf en steelt honderdduizenden euro’s

© Hollandse Hoogte / Rick Nederstigt Fotografie

Het gerecht is op zoek naar een 47-jarige man uit Boxtel (Nederland). De man zou een Belgisch bedrijf hebben gehackt en honderdduizenden euro’s gestolen. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

pom

De Nederlander heeft de mailaccounts van het niet nader genoemde Belgische bedrijf gehackt. Het bedrijf dat vliegtuigonderdelen produceert, was aan het onderhandelen met een koper in Jordanië.

Ander rekeningnummer

De hacker slaagde erin de mails te veranderen waarin het Belgische bedrijf de rekeningnummers voor de betalingen opgaf. De Jordaanse klanten hadden niets door en stortten op die rekeningen. De rekeningen van de hacker dus.

Na ontvangst maakte de Brabander het geld snel over naar meer dan twintig vrienden en kennissen, die het geld opnamen en contant aan hem gaven. Die mensen worden verdacht van witwassen.

Nog stap verder

Daarna ging de hacker nog een stap verder. Hij stuurde in naam van het Belgische bedrijf een mail naar de politie om te zeggen de dat aangifte van fraude werd ingetrokken.

Vandaag doorzocht de politie de - verlaten - woning van de hacker en van een paar familieleden. De hacker wordt internationaal gezocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen