© ima

© ima

© ima

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Drugsafval ontdekt in bestelwagen zonder nummerplaat

In een bestelwagen die in beslag was genomen en gestald stond bij garage Lauwers in Arendonk, trof de federale politie vrijdag vaten met vloeistoffen aan. Vermoedelijk gaat het om afval van een lab met synthetische drugs.

Ivo Meulemans

Het busje, zonder nummerplaat, was donderdagnamiddag aangetroffen aan de Eerselseweg in Postel (Mol). In de cabine was een brandblusapparaat leeggespoten, vermoedelijk om sporen uit te wissen. Omdat de laadruimte op slot was, werd het voertuig eerst getakeld.

Vrijdagochtend werd het opengemaakt. De Civiele Bescherming kwam in de namiddag met drie vrachtwagens en twee bestelwagens ter plaatse. Er werden stalen genomen en de vloeistoffen werden afgevoerd.

Het gerecht is een onderzoek gestart naar de daders. Er is nog niemand opgepakt. Concrete sporen zijn er voorlopig niet.

Het is niet de eerste keer dat drugscriminelen een wagen met drugsafval achterlaten in de grensstreek. Op 20 september werd in de Joelestraat in hartje Poppel (Ravels) nog een verlaten vrachtwagen aangetroffen met een arsenaal aan drugsafval aan boord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER