Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © AP

VS trekken zich terug uit het Mondiale Pact voor Migratie van de VN

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft beslist dat de Verenigde Staten niet langer zullen deelnemen aan de voorbereidingen van een mondiaal pact van de Verenigde Naties dat de internationale aanpak inzake vluchtelingen en migranten moet verbeteren. Volgens hem is het "onverenigbaar" met zijn migratiebeleid. Dat maakte de vertegenwoordiging van de VS bij de VN gisteren bekend.

27 reacties

  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    Ze kunnen van Trump zeggen wat ze willen maar volgens mij is hij de slimste van de klas. Op Australië en Nieuw Zeeland heeft niemand commentaar maar Trump mag niet aan zelfbehoud doen.
  • freddy terweirs

    6 jaar geleden
    Dit pact is samen te vatten in één zin; olie voor immigratie,Kunnen we dit pact vermijden door kern- of alternatieven energie?
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Trump wil hiermee de beslissing die Obama eigenhandig heeft genomen bij decreet terugdraaien.Nl het DACA: 'Deferred Action for Childhood Arrivals'.En terecht zou ik zeggen.Toen Obama het wetsvoorstel niet door het congres kreeg deed hij het maar bij decreet en volledig buiten de grondwet.Iets wat de fantastische Obama keer op keer deed.
  • Joery Goubert

    6 jaar geleden
    Goed zo trump. Vluchten is het gemakkelijkste wat ze kunnen doen. En wij maar onze kloten afdraaien als de begroting niet goed zit.Ze zouden beter in hun eigen land gaan betogen voor een betere samenleving. Daar begint het pas allemaal.
  • willy cornille

    6 jaar geleden
    Verplaats de zetel van de VN naar een Europese hoofdstad, een beter signaal kan je niet geven. Als "narcist" Trump wereldleider wil spelen moet hij zich ook zo gedragen. Handels- en klimaat akkoorden opzeggen onder het mom van America first kunnen wij vertalen naar America last. Laat Trump links liggen, boycot Amerikaanse producten op een legale manier ... KOOP ZE NIET MEER !!!!!!