De benzineauto kostte 632 euro per maand, de elektrische 689 euro.
Volledig scherm
De benzineauto kostte 632 euro per maand, de elektrische 689 euro. © AFP

Elektrisch rijden duurder dan op benzine

AutoRijden met een elektrische auto is 10 procent duurder dan rijden met een benzineauto. Dit blijkt uit berekeningen van de Nederlandse automobilistenorganisatie ANWB, als onderdeel van een breder onderzoek naar elektrisch rijden. Uit de studie blijkt dat 38 procent van de Nederlandse consumenten interesse heeft in elektrisch rijden.

45 reacties

  • marc mortier

    11 maanden geleden
    De rekening zal volgend jaar afgerekend worden bij de verkiezingen . Het is genoeg geweest .
  • Patrick Coens

    6 jaar geleden
    laat ze maar zeveren ik blijf trouw aan mijn dieselwagen , verbruikt veel minder dan een elektrische wagen omgerekend in geld zijn investering niet waard veel te duur en laat staan dat die baterijen moeten vervangen worden kortom is niet te betalen voor de gewone man en hoeveel windmolens moeten ze dan bijzetten voor dat op te vangen ,ze hebben nu al stroom te kort
  • Pieter Vandewoestyne

    6 jaar geleden
    Gebruiksvriendelijker en goedkoper. Dan pas gaan we met z'n allen beginnen overschakelen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Heel zeker is de elec.wagen duurder ,niet te vergeten dat doorgaans na 4 jaar de batterij zal moeten vervangen wil je niet alle 150 km aan de laadpaal wil hangen wegens slijtage overigens tegen dan zal de Staat een taks uitvinden om hun inko-menverlies van fossiele brandstoffen te compenseren al is het een taks omdat de wagen geen lawaai maakt.De zonnepanelen prosumententaks is ook zo'n voorbeeld een compensatie van taksen.
  • Emiel Vandeplas

    6 jaar geleden
    En heeft er iemand zich al afgevraagd waar de electriciteit vandaan komt ?