Jeroen Teck heeft de oplichter met een bewakingscamera in zijn woning gefilmd.
Volledig scherm
Jeroen Teck heeft de oplichter met een bewakingscamera in zijn woning gefilmd. © TV Oost

Nieuwe oplichterstruc in Aalst: slachtoffer waarschuwt voor valse bankapplicatie

Oplichters gebruiken een valse bank-app waardoor het lijkt alsof er geld van de rekening gaat, terwijl dit niet echt gebeurt. Slachtoffer Jeroen Teck uit Moorsel (Aalst) deed vanavond zijn verhaal op TV Oost.

27 reacties

  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Tja, dat weet je toch dat dit niet te vertrouwen is. Als ik iets verkoop tweedehands moet het bedrag eerst op mijn rekening staan, daarna mag hij er om komen of verstuur ik het.
  • ka Van der Linden

    6 jaar geleden
    Mijnheer Vermeyen, bij 'opsporing verzocht' noemt men een kat een kat. Door de verstikkende politieke correctheid alhier, zal een eventuele 'belgische' versie worden uitgehold zodat het geen zin meer heeft.
  • censor

    6 jaar geleden
    Het programma : "opsporing verzocht" op nederland is een groot succes. Waarom dat de VRT ook niet op die kar springt is niet begrijpelijk. Op VTM doen ze het...Bj de VRT zenden ze nog liever 100 keer de herhaling van "kampi oenen " uit. Dat zou een verplichting moeten zijn. Op nederland worden zo meer daders gevat in een maand dan in Belgie in een jaar.
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    Je hebt altijd mensen die willen bedrogen worden, en ja het zijn altijd de zwakkeren en de goedgelovigen die het zitten hebben, bij mij zal dit niet pakken, alleen cash op tafel die ikzelf controleer komt erin, en als ik iets verkoop kunnen ze maar beter cash meebrengen of de deal gaat niet door, waarom zijn mensen zo goedgelovig, het loopt op straat vol van beroepsbedriegers, zelfs onze staat is er op gebouwd.
  • frank Deville

    6 jaar geleden
    "De speurders raden aan om zovele mogelijk betalingen in een bankkantoor te doen, of met cash geld te werken." Onze (rover)heid en diens vriendjes, de bankensector proberen ons al jaren tegenovergestelde wijs te maken. Wie zijn nu in feite de echte oplichters? Bij mij enkel cash, of ge moogt het afbollen. Simpel he...