Groep tieners ’s nachts uit bed gehaald voor mysterieuze dood chef-kok

© dji/if

Een groep tieners is ’s nachts uit bed gelicht en urenlang ondervraagd over de dood van de Oostendse kok Pieterjan Bentein. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De tieners hadden de gsm van de kok in hun bezit, en worden ondervraagd over een mogelijke roofmoord.

sdv

Bentein werd op 18 mei om 2 uur ’s nachts met een zware hoofdwonde gevonden op het fietspad langs de Konterdamkaai in Oostende. Hij overleed later in het ziekenhuis. Bentein was na zijn shift in restaurant Petrus op het Sint-Petrus- en Paulusplein op weg naar huis, nadat hij eerst nog een pita was gaan halen.

Eerst werd uitgegaan van een ongelukkige val, maar nu lijken de speurders aan roofmoord te denken.

Ze ondervroegen een groep jongeren die de gsm van Bentein in hun bezit hadden, en die probeerden te verkopen. De tieners werden in de nacht van dinsdag op woensdag uit hun bed gelicht. De speurders zien nog twee mogelijkheden. Ofwel hebben de jongeren de gsm gestolen nadat ze de gevallen kok aantroffen, ofwel hebben ze hem zelf van zijn fiets geduwd om hem te bestelen.

De politie verspreidde eind juni een opsporingsbericht voor zes personen - waarschijnlijk vier jonge mannen en twee meisjes - die kort voor de aankomst van de politie waren gezien op de plaats waar Bentein werd aangetroffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen