VIDEO. Hoogbejaarde vrouw kan nog net uit brandende woning ontsnappen, brandweer waarschuwt voor asbestdeeltjes

In het West-Vlaamse Torhout woedt dinsdagmiddag een zware uitslaande brand. Verschillende korpsen proberen de brand onder controle te krijgen, maar dat lukt niet goed. De hoogbejaarde bewoonster van de villa kon nog net uit haar woning ontsnappen. Door de brand is er rookgevaar voor omwonenden en passanten. De politie- en hulpdiensten roepen de omgeving dinsdagmiddag op om ramen en deuren gesloten te houden.

tlg, aft, blg

De brand brak dinsdagmiddag uit in de Revinzestraat in Torhout. De brandweer is massaal ter plaatse, maar de brand is nog niet onder controle. Er is zelfs een speciale bluswagen opgevorderd om de vlammenzee te bestrijden. De bewoonster van de villa, een vrouw van 76, kon nog net uit de woning ontsnappen. Ze is in shock naar het ziekenhuis overgebracht, maar is voorts ongedeerd.

Asbestdeeltjes

Omdat er vrees bestaat dat de rookpluimen asbestdeeltjes bevatten roepen politie en brandweer de omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden. Ook passerende bestuurders doen er goed aan hun ventilatie af te zetten. Omdat de wind uit het zuidwesten komt is er een gevarenzone ingesteld in noordoostelijke richting."Door de brand is hevige rookontwikkeling ontstaan in de buurt. We vragen daarom preventief aan omwonenden om hun woonst af te sluiten", aldus burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) die nog niet kon bevestigen of de rookpluim effectief giftige deeltjes bevat. Ook het Sint-Rembertziekenhuis ligt in de gevarenzone. "Omwille van dezelfde reden vragen we naar één van de omliggende ziekenhuizen te gaan indien mogelijk. Zodoende kan het Sint-Rembertziekenhuis zoveel mogelijk ramen en deuren dichthouden en houden we de rook buiten", besluit Audenaert.

© aft

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen