Donald Trump en Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit.
Volledig scherm
Donald Trump en Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit. © AFP

Ondanks wereldwijd verzet zal Trump Jeruzalem toch erkennen als hoofdstad van Israël

De Amerikaanse president Donald Trump zal Jeruzalem erkennen als hoofdstad van Israël. Dat hebben functionarissen van het Witte Huis vannacht gezegd. De president zal zijn beslissing vandaag om 13 uur lokale tijd (19 uur Belgische tijd) officieel bekendmaken en toelichten. Het Witte Huis benadrukt wel dat Trump blijft ijveren voor een tweestatenoplossing.

132 reacties

  • aytekin denizli

    6 jaar geleden
    America trump de grootste opstoker terwereld !
  • Filip Traen

    6 jaar geleden
    Het feit dat Trump dit doet voor een "staat" die het apartheidsregime actief toepast (was de VS niet één van de Staten die mee achter de boycot van Zuid-Afrika stond in de jaren '70-'80?) zegt heel wat over zijn (gebrek aan?) persoonlijkheid. Als de wereld een groot en droog bos zou zijn, is hij de pyromaan met de aansteker in aanslag.
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Fons, je kan dit niet vergelijken want in België wordt er niemand in een hoekje gedrumd door constant nederzettingen bij te bouwen en grond af te nemen!
  • Carl Op de Beeck

    6 jaar geleden
    Het enige zinnige dat je erover kan zeggen is dat deze beslissing allicht weer gewapend geweld zal uitlokken. Met als gevolg opnieuw eindeloze golven vluchtelingen richting Europa. Naar de VS zullen ze niet meer kunnen.
  • eric debanne

    6 jaar geleden
    Jerusalem is van niemand en van iedereen !