Het Vlaams parlement in Brussel.
Volledig scherm
Het Vlaams parlement in Brussel. © Photo News

Vlaamse begroting moet ook voor u en ik leesbaar worden

Moeten de ministers van de Vlaamse regering hun beleidsplannen in de toekomst niet langer in een jaarlijkse beleidsbrief gieten? Als het van parlementsvoorzitter Jan Peumans en minister-president Geert Bourgeois afhangt, verdwijnt de beleidsbrief en wordt de inhoud ervan geïntegreerd in de begroting. Die begroting moet meteen ook een stuk leesbaarder worden. Dat hebben Bourgeois en Peumans onderling besproken, zo blijkt uit een nota die Belga kon inkijken. In het parlement zijn de reacties overwegend positief, al klinkt er ook kritiek.

6 reacties

  • pat geen

    6 jaar geleden
    De N-VA denkt dat ze weer het warme water hebben uitgevonden het is toch het werkvolk die betaalt en de rijken maar strijken voor ontvangst
  • Dave Herrebaut

    6 jaar geleden
    Ze zouden beter eens duidelijk omschrijven welke inkomsten aan wat besteed worden. Ik vrees dat er een opstand komt als de mensen zouden weten wat het merendeel aan nutteloze politiekers hen kost.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Niet nodig enkele woorden volstaan, werkvolk betaald rijken ontvangen!
  • Max Maximus

    6 jaar geleden
    Kafka ten top....zelfs de ministers in het parlement geraken niet meer door de papiermolen van onze begroting.Misschien daarom dat onze minister van financien met cijfers kan toveren?
  • Noella Vancompernolle

    6 jaar geleden
    Leesbaar voor iedereen maken? Binnenkort puilen onze brievenbussen weer uit met folders voor de verkiezingen. Overbodige kosten dus.