Ronny De Coster
Volledig scherm
© Ronny De Coster

Tractor en bestelwagen botsen frontaal in Zwalm: bestuurder zwaargewond

In het Oost-Vlaamse Zwalm is als gevolg van een verkeersongeval de Latemdreef, de weg tussen Oudenaarde en Zottegem, helemaal afgesloten voor het verkeer. Een bestelwagen en een landbouwtractor zijn er frontaal op elkaar gebotst.

11 reacties

  • koen leenknecht

    6 jaar geleden
    Tractoren rijden wel sneller dan 40 km per uur , en er is geen controle . Grote tractoren op de baan zijn meestal geen eigendom van landbouwers , maar van transporteurs en loonwerkers . probleem : onze wegen zij niet aangepast aan deze machines en ook niet aan de hoeveelheid verkeer .
  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Bizar hoe mensen menen te moeten reageren zonder de juiste omstandigheden te kennen. Toogpraat noemt men dat ook wel eens.
  • Lieven Wieleman

    6 jaar geleden
    Graag enige nuance in de reacties graag. Het merendeel van deze hieronder raken kant nog wal. Tractoren zijn om te beginnen al begrensd op 40km/u, ten tweede, wanneer je de juiste omstandigheden van het ongeval niet kent veroordeel dan geen van beide partijen, al die mannen moeten een CE of tenminste een G rijbewijs kunnen voorleggen en tot slot, wie komt op het idee om tractoren niet “vroeg” de baan op te mogen sturen. Wat is vroeg? Ik ben ook elke dag om 5u30 onderweg...
  • Tanja Goethals

    6 jaar geleden
    En tis weeral de tractorbestuurder zijn schuld... tzijn hier toch weer een bende experten da reageren, ma ze weten nog niet eens waarom een frontgewicht (van 1 ton???) dient. En veel te jonge, onervaren chauffeurs? Ja natuurlijk zijn alle boeren zo stom van een kind de baan op te sturen met meer dan 100.000 euro aan materiaal...
  • Chris Ysebaert

    6 jaar geleden
    De frontgewichten van een tractor dienen als tegengewicht als er een zware last moet getrokken worden zodat ook de voorwielen die ook tractie hebben contact met de weg blijven houden en niet als bescherming tegen ongevallen.