Ook studenten grijpen tijdens de les massaal naar hun smartphone.
Volledig scherm
Ook studenten grijpen tijdens de les massaal naar hun smartphone. © BELGA

We zijn massaal verslaafd aan onze smartphone: deze (makkelijke) trucjes kunnen helpen

Lees je dit artikel op je smartphone? Veel kans dat je verslaafd bent aan het toestel. Gemiddeld bekijken we onze telefoon 34 keer per dag. Jongeren zelfs tot 70 keer. Vooral om te sms'en, te mailen of te Facebooken. Gelukkig zijn er trucjes om van onze verslaving af te raken. Bijvoorbeeld door de schermkleuren te vervagen en grijs te maken.

10 reacties

  • Joris Vanderaert

    6 jaar geleden
    Gelieve niet voor een ander te spreken. Ik heb een smartphone en ik ban daar niet aan verslaafd. Alle meldingen gaan uit behalve Whatsapp, mail en SMS. Niks dat me verder stoort. En ja sommige mensen gebruiken een smartphone. Een smartphone verhoudt zich tot een GSM zoals een laptop tot een typmachien. Nochtans zie ik niemand stoefen dat hij geen laptop wil gebruiken maar alles op een typmachien doet die hij nooit moet opladen. Dat is namelijk nogal belachelijk.
  • Constant Van Planck

    6 jaar geleden
    Ik kom van de planeet Zork, ik heb geen smartfown en gebruik zelfs geen gsm toekoer :) Wat ben ik een gelukkige mens.
  • Frank Hunter

    6 jaar geleden
    Hola ik ben daar niet bij, als het van mij moet afhagen, gedaan gsm maar telefooncel gelijk vroeger. Nu moet ge 24\7 bereikbaar zijn voor de hond zijn botten.
  • rina dethier

    6 jaar geleden
    Ik zou het niet mooier kunnen verwoorden Bastiaan Claeys.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Soms triestig als men de mensen soms met hun smartphone bezig zie. En dat ze zo dikwijls kijken of er bericht is is een teken van eenzaamheid.