Dodelijk ongeval op Brusselse Ring: slachtoffer was 21 jaar oud

© Photo News

De persoon die vrijdagochtend om het leven gekomen is bij een verkeersongeval op de Brusselse Ring, was een 21-jarige man. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De jongeman reed met zijn voertuig op de Buitenring maar ging om een nog onduidelijke reden door de middenberm en belandde op de Binnenring. Daar botste zijn wagen tegen een ander voertuig, dat op zijn beurt tegen een derde wagen botste. De 21-jarige jongeman overleefde de klap niet terwijl de bestuurders van de twee andere voertuigen gewond raakten, maar niet in levensgevaar verkeerden.

Het parket heeft een verkeersdeskundige en een wetsdokter aangesteld. Volgens de eerste vaststellingen werden er geen slipsporen aangetroffen. Het ongeval zou niet te wijten zijn aan de staat van de baan of het vochtige weer. De 21-jarige bestuurder reed aan aan 140 km/u en vermoedelijk is de bestuurder de controle over het stuur verloren. De voertuigen werden getakeld met oog op verder onderzoek, aldus nog het parket.

Het ongeval gebeurde op de E19, net na het viaduct van Woutersbrakel. Er waren verschillende voertuigen betrokken. Eén persoon overleed ter plaatse. Er vielen ook twee gewonden. Die werden naar het ziekenhuis overgebracht.

De omstandigheden van het ongeval zijn niet duidelijk. De autoweg was bijna een uur volledig afgesloten. Sinds 08.30 uur is er opnieuw een rijstrook beschikbaar, maar er staat nog altijd een file. In de andere rijrichting gebeurde ook een ongeval, met ook daar een file tot gevolg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen