EPA
Volledig scherm
© EPA

Israëlische raids in Gazastrook: 25 gewonden

Bij Israëlische raids in de Gazastrook zijn vandaag minstens 25 gewonden gevallen. Onder de gewonden zijn er zes kinderen. De raids waren een antwoord op eerdere aanvallen met raketten vanuit Gaza.

7 reacties

  • Jan Delafontaine

    6 jaar geleden
    Kan er mij iemand uitleggen waarom ik een land dat aan de top staat van de kinderhuwelijken als Palestina zou moeten verdedigen ?
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Een bezetter die de agressie van het verzet beantwoord blijft in de fout, hoe je het draait of keert. De Palestijnen vragen maar één ding, stop het landjespik en dat de internationale gemeenschap stopt om Palestijnse gebieden te schenken aan Israël. Dat laatste was en is nog steeds de kern van alle ellende daar. Nu heeft Trump zelfs Oost-Jeruzalem definitief aan Israël gegeven, weer een stuk Palestijns grondgebied minder voor de Palestijnen.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Israël Kan niet anders dan de agressie van de palestijnen op gepast wijze beantwoorden. Welk zichzelf respecterend land zou zijn burgers ongestraft laten aanvallen zonder zich te verdedigen. De palestijnen krijgen enkel waarom ze vragen.
  • Peggy Vandevelde

    6 jaar geleden
    Thanks to Trump. Wat heeft die in godsnaam zijn hand op gelegd. Iedereen heeft getracht vrede in deze streek te verkrijgen. Met 1 handtekening van Trump is alles weer om zeep.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Israël heeft nog veel geduld met die stenengooiende holbewoners, zie ze lopen jong en oud verenigd in hun onwezenlijke haat jegens de joden.
  1. INTERVIEW. Israël is gewend om VN-resoluties naast zich neer te leggen. Maar wat dan? “VS zouden kunnen stoppen met wapens te leveren”
    PREMIUM
    11

    INTERVIEW. Israël is gewend om VN-resoluties naast zich neer te leggen. Maar wat dan? “VS zouden kunnen stoppen met wapens te leveren”

    De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties keurde gisteren een resolutie goed die in Gaza een onmiddellijk staakt-het-vuren tijdens de ramadan eist. De belangrijkste bondgenoot van Israël, de VS, onthielden zich daarbij. Maar Israël lijkt ook deze resolutie straal te negeren. Wat kan deze oorlog nog doen stoppen? Wie heeft nog voldoende invloed op Netanyahu? “De crisis in de alliantie Israël- Amerika was nog nooit zo groot”, zegt Midden-Oostenexpert Koert Debeuf (VUB).
  2. TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: ‘nummer 3’ van Hamas gedood door Israël, was planner aanval 7 oktober

    TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: ‘nummer 3’ van Hamas gedood door Israël, was planner aanval 7 oktober

    Het Witte Huis bevestigt maandag dat Israëlische troepen vorige week de ‘nummer drie’ van terreurbeweging Hamas hebben gedood. Marwan Issa zou een van de planners van de aanval van 7 oktober zijn geweest. Eerder vandaag viel Israël het grote al-Shifaziekenhuis in Gaza aan. Daar zou - volgens Israël - Hamas zich hebben gehergroepeerd. Bij de aanval kwamen zeker twintig Palestijnse strijders en een Israëlische soldaat om het leven. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 18 maart terug.