Zus van Jan Van Looveren overlijdt na strijd tegen kanker

© VRT

Het Vita et Pax-college in Schoten rouwt om het overlijden van Marleen Van Looveren (50), leerkracht plastische opvoeding.

Kristin Matthyssen

Marleen Van Looveren, die een man en twee dochters achterlaat, was de één jaar oudere zus van acteur en presentator Jan Van Looveren. Ze gaf meer dan twintig jaar plastische opvoeding in de eerste graad van het Vita et Pax-college. Een viertal jaar geleden werd ze getroffen door borstkanker. Ze genas, maar herviel en kreeg een hersentumor.

“Hoewel we wisten dat Marleen palliatief was, kwam het nieuws van haar overlijden als een schok”, vertelt directeur Bart Roels. “Door de eerlijkheid die ze uitstraalde, werd ze geweldig gewaardeerd door alle collega’s. Ze hield van haar leerlingen en haar leerlingen hielden van haar.”

Omdat haar uitvaart maandag om 10u in de Sint-Theresiakerk van Ekeren-Bunt midden in de examens valt, werd een speciale regeling getroffen, zodat zoveel mogelijk collega’s afscheid kunnen gaan nemen. Het college maakte een rouwhoekje. “Marleen was iemand die zich oprecht druk kon maken over onrechtvaardigheid, en een moment later dan weer tranen kon huilen van het lachen. Ze had een heel harmonische persoonlijkheid en maakte kleurrijke, levenslustige creaties met haar leerlingen”, zegt directeur Roels. “Een meisje uit het derde jaar schreef een brief. Ik dank u voor alle liefde en passie die u ons gaf. Ik dank u dat u ons hebt laten inzien om van een mislukte vlek een mooie druppel te maken.”

Jan Van Looveren verloor eerder zijn vader op 61-jarige leeftijd aan kanker. In het programma Ja Jan uit 2015 ging hij met zijn zus wandelen voor Think-Pink. Afgelopen zomer reed hij de 1.000 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen