Vrachtwagenchauffeurs lapten gisteren massaal het inhaalverbod aan hun laars.
Volledig scherm
Vrachtwagenchauffeurs lapten gisteren massaal het inhaalverbod aan hun laars. © Photo News

Nummerplaatherkenning moet inhaalverbod voor vrachtwagens afdwingen

Ondanks de zware sneeuw lapten gisteren heel wat chauffeurs het inhaalverbod voor vrachtwagens bij neerslag aan hun laars. Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil daar nu komaf mee maken door camera's met nummerplaatherkenning in te schakelen.

71 reacties

  • Bart Barocci

    6 jaar geleden
    Ha ja de politie en die hebben echt veel zin om tijdens een regenbui wat papieren te gaan invullen en nadien nog meer papierwerk voor de buitenlandse vrachtwagens. Veel makkelijker langs de weg warm en droog de gewone automobilist beboeten.
  • thierry casteele

    6 jaar geleden
    beste oplossing,volgende keer bij zo weer,niemand voorsteken,in file telt geen verplichte afstand bewaren ,alle opritten en afritten blokkeren,en dan maar blijven staan,en laat ze maar janken met hun auto's,gewoon zeggen,jullie willen niet dat wij inhalen,dus trek nu maar jullie plan,en ook veel fabrieken zullen stil vallen want we zullen met zijn allen lekker stilstaan in de lange filles in belgie,
  • Patrick bloemen

    6 jaar geleden
    1500 euro boete a u b , t zal wel minderen op de duur
  • Tim steenssens

    6 jaar geleden
    Vandaag nog op de ring van Antwerpen, zichtbaarheid 0 en linkse baanvak ingenomen door vrachtwagens. En niet alleen buitenlanders.Wanneer gaan ze daar eens deftige boetes voor uitschrijven? En geen 58€ . Binnenkort weer iemand dood gereden... geen flik gezien vandaag.
  • Martine Rochtus

    6 jaar geleden
    Rijden camion andere camoins voorbij oei daar. Verschiet ik wel van