Bewoners van een rusthuis kijken op groot scherm naar een show. (Archieffoto.)
Volledig scherm
Bewoners van een rusthuis kijken op groot scherm naar een show. (Archieffoto.) © Mozkito

Rusthuis nóg duurder: gemiddelde factuur stijgt met 4 procent tot 1.665 euro

Een rusthuisverblijf is in twee jaar tijd ruim 4% duurder geworden. In Vlaanderen betaal je nu gemiddeld 1.665 euro per maand. De tarieven stegen overal - in openbare en commerciële instellingen - en voor alle soorten kamers.

179 reacties

  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    In een rusthuis: 'smorgens ne verse pamper, 1 1/2 boterham, om 10 uur een kopje koffie, middag: kommetje soep, 1 patatje, ne schep groenten en een stukje vlees? van 5op5cm, half de namiddag een kopje koffie, om 17.00uur 1 1/2 boterham en in de vooravond een potje yoghurt, dan ne verse pamper en een slaap pilleke en dan in een zak die men sluit, in't bed, slaapwel! 1 maand en je bent 2000€ lichter geworden!!! Dat is een rusthuis. Het zijn wel VZW's hé!!! Begrijpe wie kan.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Hoe komt het dat door gezinshereniging die ouderen niets hoeven te betalen ? en dan is men verwonderd !
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Hoeveel gepensioneerden kunnen dat nog betalen?En als ge dan ziet wat ze in sommige instellingen voor die prijs krijgen?Heb lang een oud vrouwtje dat geen volledig pensioen had bezocht.Het menske had geen familie meer.Schandalig hoe ze dat mens behandelden.Zelfs een beetje (wettelijk)zakgeld kreeg ze niet.Toen ze op een dag een opmerking maakte kreeg ze te horen dat ze beter zou zwijgen want ze leefde gedeeltelijk op de kosten van de gemeenschap.Ik hoop dat ik nooit in een rusthuis terecht kom!
  • Maurice Smedts

    6 jaar geleden
    WIJ zijnde oudere generatie nog een paar jaren en wij zitten daar ook met een pensioentje 1235 euro dan mag ik niet binnen ok onze ouders als er nog iemand van leeft dus moeten de kinderen bij leggen , wie word er nu kwaad , onze ouders hebben hun ganse leven gewerkt en wij ook waar staan wij dommeriken en dat gespuis krijgt hie handen vol euro s voor te nietsen wij gaan die rust huizen plat leggen voor ons zelf of onze ouders !!!!!!
  • jean-pierre hugelier

    6 jaar geleden
    pensioen zou voor iedereen die 40 jaar gewerkt heeft het bedrag moeten zijn dat een rusthuis kost. niet meer en niet min. de pensioenkas zal een overschot hebben.