Ons leven wordt steeds digitaler. Niet alleen bij het winkelen, ook voor onze financiële verrichtingen.
Volledig scherm
Ons leven wordt steeds digitaler. Niet alleen bij het winkelen, ook voor onze financiële verrichtingen. © Shutterstock

Waarom zijn online woonleningen aantrekkelijk?

GeldEen Belg op de drie (38%) is bereid om een woonkrediet online aan te gaan. En als de rentevoet van het online woonkrediet voordeliger is dan die bij de traditionele banken, zegt zelfs een Belg op de twee (56%) te kiezen voor het digitale aanbod, bleek recentelijk uit een enquête van Hello bank! en Profacts bij 1.514 landgenoten. Waarom is dat online woonkrediet in korte tijd zo populair geworden? We geven u vijf redenen.

6 reacties

  • Mustafa Weinbaum

    6 jaar geleden
    Leningen zijn niet interessant want ze maken je afhankelijk. Zodra je je handtekening zet ben je een slaaf.
  • Dirk Dierckx

    6 jaar geleden
    Heb alles twee maal berekend en kom veel duurder uit bij de internetbanken wegenw hun tarieven voor SSV en brandverzekering en bijkomende kosten. Dat spaargids hier mee in zee gaat is onbegrijpelijk.
  • Jan Devinder

    6 jaar geleden
    Kan alleen maar toejuichen. Een afspraak met een bank maken, uur naar gezaag luisteren om een slechte rente te horen en nadien het taboe doorbreken en hen tegen elkaar opzetten. Geen mij maar online. Zit nu met Keytrade en ING tegen elkaar waarbij Keytrade online is. Keytrade is overigens de duidelijkste, toon meteen alle kosten en laat je vrij in de keuze van de verzekeringen. Daarnaast zijn ze wel heel competitief. ING doet weliswaar ook nog mee maar moet nu nog tandje bijsteken.
  • Freddy Madou

    6 jaar geleden
    Heb juist eens een berekening gedaan hier op deze site spaargids ,wel ik moet zeggen het zijn nog grotere dieven dan als je zelf naar de bank gaat ik heb gekeken voor een herziening 3500 notariskosten ,ik heb nooit zoveel betaald als ik mijn hyphothecare lening ben aangegaan nu betaal ik 1.60% intrestvoet bij herziening 2.75 % hallo mooie blijven waar ik ben dat zal het slimste zijn.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Voor een engagement van tientallen jaren en duizenden tot honderden duizenden euro's gaat de smartphonegeneratie een relatie aan met een 'total stranger'? Is dat écht aantrekkelijker dan persoonlijk contact? De smartphonegeneratie wordt de generatie waarbij persoonlijk contact iets is uit de 'dark ages'.