© Tom Palmaers

Vrouw krijgt 40 maanden cel voor brutale aanval op liefdesrivale

Een 32-jarige vrouw uit Sri Lanka werd woensdag veroordeeld tot een opsluiting van veertig maanden omdat ze een liefdesrivale in haar appartement in Lanaken zwaar toetakelde met een ijzeren staaf. De vrouw kon ontkomen door uit het raam te springen. De moeder van de jaloerse vrouw, die ook betrokken was bij de strafexpeditie, verdwijnt voor drie jaar achter de tralies. De onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

Shauni Deferm

Op 23 oktober 2014 deed het slachtoffer nietsvermoedend de voordeur van haar appartement in Lanaken open nadat er werd aangeklopt. Enkele seconden later werd ze overmeesterd door een 32-jarige vrouw en haar moeder. Haar aanvalsters spoten met spray in haar gezicht en sloegen met een ijzeren staaf op haar hoofd. “De vrouw is naar het raam gelopen”, aldus de procureur. “Ze kon niet anders dan springen. Een getuige hoorde haar ‘They want to kill me’ schreeuwen, vlak voor ze de sprong waagde.”

Jaloezie

Het slachtoffer liep door de val zware verwondingen op aan benen en voeten. “Ik ben twee keer geopereerd”, aldus de vrouw. “Ik kan nog altijd niet goed lopen of werken. Het doet nog altijd pijn.” Omdat de vrouw mogelijk blijvende letsels overhield aan de brutale aanval, stelde de rechter een deskundige aan die haar verder moet onderzoeken. Op die manier kan de juiste schade bepaald worden, waardoor ze ook een concreet schadebedrag kan opeisen. Voorlopig blijft dit beperkt tot een euro provisioneel.

Volgens de raadsman van het slachtoffer ging het om een afrekening door jaloezie. Zo zou de 32-jarige vrouw een oogje hebben gehad op de vriend van zijn cliënte. Omdat de twee beklaagden niet kwamen opdagen tijdens de behandeling van hun zaak, beval de rechter de onmiddellijke aanhouding om te voorkomen dat de vrouwen hun straf zouden ontlopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer