Recep Tayyip Erdogan, de voorzitter van IOC.
Volledig scherm
Recep Tayyip Erdogan, de voorzitter van IOC. © AP

Islamitische landen reageren op Trump door Jeruzalem als Palestijnse hoofdstad te erkennen

JeruzalemDe leiders van de islamitische landen hebben op een bijzondere top van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) Oost-Jeruzalem erkend als Palestijnse hoofdstad. Ze reageren zo op de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als Israëlische hoofdstad.

16 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Jeruzalem was een kosmopolitische multiculturele stad onder bestuur van de VN. Daar kwam een einde aan na de onwettige annexatie van de stad door Israël in 1947.
  • aziz akin

    6 jaar geleden
    Wat een wereldleider die Erdogan! Van niemand schrik buiten God! Chapeau!
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Pedro: dat Jeruzalem in hun gebeden voorkomt, is dan ook de énige "claim" die ze hebben op dat land! Lijkt me nogal magertjes.... Zelfs Nethanyahu en Freilich komen niet verder dan met de bijbel te zwaaien als uitleg waarom ze aanspraak maken op Palestina.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Als Erdogan voorzitter is van deze organisatie is het toch om problemen vragen. Nu dalen de islamitische landen nog meer in mijn achting. Dit is terrorisme stimuleren alleen al door die figuur op te voeren.
  • Erik Wijmeersch

    6 jaar geleden
    Israel wordt veroordeeld voor bezetting van Jeruzalem door de Organisatie van Islamitische Landen die bijeen is te Istanbul, vroeger genaamd Constantinopel en veroverd door Aziatische Turken op de Byzantijnen en sindsdien bezet. Leuk vak, geschiedenis.