© VIER

Barbara Sarafian belooft meer te glimlachen én zorgt voor extreem spannende finale in ‘De Slimste Mens’

Acteurs Filip Peeters en Joke Emmers namen gisteren afscheid van politicus Sammy Mahdi én zijn viervoeter Pamuk. Nu al het hondenhaar uit de zetels is gestofzuigd, mag Barbara Sarafian opnieuw de arena betreden. Zij hield het vijf afleveringen uit, maar is ze sterk genoeg om ‘De Slimste Mens’ te worden?

ehu

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Actrice Barbara Sarafian hield het vijf afleveringen uit en heeft voor de gelegenheid haar grootste glimlach meegebracht. “Ik heb gekeken naar wat ik de vorige dagen gedaan heb, en vanaf nu ga ik zo zitten”, vertelt ze glimlachend. “Ik heb een bepaald resting face, hé.”

© VIER

Wie zetelde in de jury?

Rik Verheye en Stefaan Degand. “Geweldig eigenlijk”, vindt Stefaan. “Vijf acteurs onder elkaar. De kandidaten zijn een beetje een acteurskoppel: moeder, vader en de dochter.”

Joke Emmers is een fiere Limburger en daar mag je niet mee spotten. De jury belooft geen moppen te maken, maar die belofte houdt niet lang stand.

Stefaan Degand haalde dan weer zijn beste dichtkunsten boven voor een ode aan Joke. En eentje voor Barbara.

Wat waren de flauwste moppen?

Rik: “Mijn nonkel zei altijd: een wereld zonder vrouwen, ik zou daaraan kapot gaan.” - Erik: “Je nonkel was een casanova?” - Rik: “Nee, een garagist.”

Erik: “Hebben jullie nog dromen?” - Rik: “Ik zou graag eens een triootje doen. Ik ben dat kostbeu, zo telkens met zes of zeven tegelijk. Zo vermoeiend.”

Wat was de leukste vraag?

Jelle Van Damme geeft een woordje extra over zijn transfer naar Antwerp. Tot hij plots iets beseft ...

Wat was de moeilijkste vraag?

Barbara Sarafian zit serieus in de puree tijdens de fotoronde. Of moeten we zeggen: in zak en as? Ze heeft niet door dat het thema ‘uitdrukkingen met zitten’ is, en moet negen antwoorden schuldig blijven.

© VIER

© VIER

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Joke Emmers haalt het woensdag met 357 seconden op haar teller. Barbara en Filip strijden de wapens met zo goed als gelijke wapens: respectievelijk 222 en 226 seconden.

© VIER

Hoe verliep de finale?

Barbara zakt weg tot 24 seconden, Filip heeft er op dat moment nog 116. De actrice weet drie antwoorden te raden over ‘Frankenstein’ en geeft Filip een klap. Die past, in plaats van zich te laten zakken.

De score komt op 13-55 in het voordeel van Filip. Barbara is weer aan zet en kan Filip Peeters met drie juiste antwoorden naar huis spelen. Op “Wat zijn de drie grootste landen van Afrika” kan ze er maar twee opnoemen. Filip Peeters kan met ‘Egypte’ haar score naar nul herleiden. Exit Barbara.

Wie zien we donderdag?

Donderdag nemen Joke Emmers en Filip Peeters het op tegen nóg een acteur: Bill Barberis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER