© Eddy Smeets

Goede start voor Kinderopvang Villa Pax

Na een geslaagde opendeurdag zijn op maandag 5 september enkele onthaalmoeders van Landelijke Kinderopvang met Kinderopvang Villa Pax gestart. In juni besliste de gemeenteraad over de originele nabestemming van het vroegere OCMW-gebouw.

Eddy Smeets

Het gebouw Villa Pax kwam leeg te staan door de integratie van gemeente en OCMW-diensten. Het nieuwe initiatief - een samenwerking tussen de gemeente en Landelijke Kinderopvang - kende een geslaagde start met het maximum toegelaten aantal ingeschreven kinderen.

De officiële opening en opendeur op zaterdag 3 september was een groot succes. Verschillende ouders en grootouders maar ook collega-onthaalouders kwamen een kijkje nemen in Villa Pax. Iedereen was opgetogen hoe mooi het geworden is. Ondanks dat het een groepsopvang is, kan Lokale Kinderopvang echt nog spreken van een huiselijke sfeer met aparte ruimtes om te eten, te spelen en te slapen. Dankzij de opendeur kwamen er nog twee kindjes bij ! Daarmee komen de onthaalmoeders aan het maximum aantal toegelaten inschrijvingen, namelijk 18 kindjes per dag. Dat aantal is toegestaan met twee onthaalmoeders maar voorlopig gaat het om maximum 14 kinderen per dag. Aangezien niet alle kinderen tegelijk komen, zijn nieuwe kindjes nog steeds welkom. Ouders kunnen zich aanmelden via 070 24 60 41 op werkdagen tussen 9u00 en 14u00 of per mail naar limburg@landelijkekinderopvang.be.

Het gemeentebestuur is tevreden met de nabestemming van het gebouw. De technische dienst zorgde dat het pand qua veiligheid en inrichting beantwoordt aan de normen voor kinderopvang. Het eindresultaat is prachtig. Dit project was zowel voor het gemeentebestuur als voor Landelijke Kinderopvang een nieuwe uitdaging: het doet het gemeentebestuur alvast deugd dat het initiatief zo’n goede start genomen heeft. Kinrooi wenst de onthaalouders veel succes en de kinderen een mooi verblijf in Villa Pax toe !

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer