twitter Greenpeace Belgium
Volledig scherm
© twitter Greenpeace Belgium

"Kernuitstap 2025. Denken. Durven. Doen": Greenpeace voert actie bij N-VA

Greenpeace heeft vandaag kort actie gevoerd aan de hoofdzetel van N-VA in Brussel om onder het motto van de partij 'Denken. Durven. Doen.' hen te vragen de kernuitstap niet langer tegen te houden. "De kernuitstap valt samen te vatten in die drie woorden", stelt Jan Vande Putte, energie-expert bij Greenpeace.

43 reacties

  • Geert Van den broeck

    6 jaar geleden
    Wat mij vooral verbaast is dat de groen-duurzame industriële lobby met de hele bijbehorende propaganda-machine erin gelukt is de brede massa ervan te overtuigen dat windmolens een heilzame technologie van de toekomst is, en kernenergie een verwerpelijke technologie van het verleden. Chapeau hiervoor. Mundus vult decipi, ergo decipiatur.
  • Lodewijk CAENEN

    6 jaar geleden
    Jokke, wakker worden, man. Zit er ook voor jou misschien een deel van de winst in? Er zijn al voor langere tijd kerncentrale's gesloten geweest in België, wegens schade of uitval. Toch is de economie niet stilgevallen. Daarbij, tegenwoordig moet alles elektrisch gaan, van poorten, gordijnen, deuren, zetels... Zelfs onnodige straatverlichting de godganse nacht, daarop kan je besparen en blijft er genoeg stroom over.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    En hoe gaan we dan s'avonds TV ZIen, een fiets met alternator in de living, en trappen maar, zonder kernernegie word het een ramp en dubbel zo duur
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Wat zal het ergste zijn voor ons milieu; een bepaalde hoeveelheid kernafval opbergen of onze lucht volpompen met de CO2 van acht nieuwe gascentrales. Die van Greenpeace zijn hypocrieten en aanhangers van de groene mantra's.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Hopelijk doen ze bij u Lodewijk Caenen en bij al de anderen die denken dat we zonder kerncentrales kunnen EERST het licht uit.Dat ze de test doen twee dagen zonder de centrales we gaan wat beleven die twee dagen.
  1. KIJK. “Je ziet er niet uit, wat is er gebeurd?” VTM NIEUWS-reporter bekogeld tijdens grimmig boerenprotest, cameraman hardhandig weggeduwd
    Play

    KIJK. “Je ziet er niet uit, wat is er gebeurd?” VTM NIEUWS-reporter bekogeld tijdens grimmig boerenpro­test, cameraman hardhandig weggeduwd

    Het protest van boze boeren in Brussel is vanochtend weer uit de hand gelopen. De politie is in de Wetstraat vanuit verschillende hoeken bekogeld en antwoordde met het waterkanon. En ook de pers deelde deze keer in de klappen. Reporter Daimy Van den Eede verscheen in VTM NIEUWS met de sporen van eieren op haar hoofd. “We zijn met vanalles bekogeld: we hebben wat stro en enkele eieren kunnen ontwijken, maar niet allemaal”, vertelt ze. Ook haar cameraman werd hardhandig aangepakt.
  2. Econoom Geert Noels over begrotingstekort dat oploopt tot 45 miljard euro per jaar: “De-sas-treus. Men heeft alle geldkranen opengedraaid”
    PREMIUM
    257

    Econoom Geert Noels over begrotings­te­kort dat oploopt tot 45 miljard euro per jaar: “De-sas-treus. Men heeft alle geldkranen openge­draaid”

    “Je blijft doof voor de dokter die je zegt dat je dringend moet stoppen met twee flessen whisky per dag te drinken en drie pakjes sigaretten te roken. Dat kan nog een tijd goed gaan, maar je riskeert ook snel te sterven.” Zo vergelijkt econoom Geert Noels de flirt van ons land met een steeds groter tekort in de begroting. Waar geeft de overheid volgens hem te veel aan uit? En met welke maatregelen kan de volgende regering dan orde op zaken stellen?