© IMAGEGLOBE

Ronny Huybrechts presteert sterk op WK darts, maar botst op autoritaire Gurney

Ronny Huybrechts, de oudste van de gebroeders Huybrechts, mag met opgeheven hoofd het PDC wereldkampioenschap darts verlaten. In het Alexandra Palace van Londen speelde hij tegen de Noord-Ier Daryl Gurney, één van de schaduw favorieten, een hoogstaande wedstrijd die hij met 3-1 verloor.

Gurney (PDC 4) startte de wedstrijd met twee 180 maximum worpen en een 10-darter. In leg twee zette Ronny ‘The Rebel’ Huybrechts (PDC 41) een 13-darter tegen waarna hij ook de derde leg won met een 11-darter. In de vierde leg miste de 52-jarige Antwerpenaar dubbel twintig voor setwinst. Gurney stelde gelijk en pakte met een 12-darter de eerste set. Beide spelers wierpen op dat moment een gemiddelde van meer dan 110 per drie darts.

In de tweede set miste Huybrechts vijf darts voor winst in de eerste leg. Gurney pakte de leg met een 42 uitworp. In de volgende twee legs miste Huybrechts de hoge cijfers waarbij Gurney, de World Grand Prix winnaar, vlot de set won met 3-0.

In set drie nam Gurney de eerste leg voor zijn rekening. In de drie volgende legs was Huybrechts de betere, waarbij hij met twee 64 uitworpen de derde set won.

In de vierde set leek hij de eerste leg te winnen, doch Gurney wierp een 170 maximum uitworp, de derde van het toernooi. De Noord-Ier uit Derry pakte de tweede leg. Huybrechts lukte nog een 112 uitworp, doch in leg vier wierp Gurney nog maar eens een 180 maximum, zijn zevende in de wedstrijd, goed voor een 3-1 overwinning.

Gurney, die vorig jaar nog 24e stond op de wereldranglijst, speelde het voorbije seizoen in alle zeven de grote televisietoernooien minstens de kwartfinales. Het bracht hem op twaalf maanden een slordige 380.000 euro op en de vierde plaats op de PDC ranking.

Uitslag:

Daryl Gurney (NIe/4)- Ronny Huybrechts (Bel/41) 3-1 (100.88-96.96) (45.00%-37.50%)

3-2, 3-0, 1-3, 3-1

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer